Societat

Condemnat un veí de Ribes de Freser per entrar en un pis i crear aldarulls quan el duien a comissaria

L’home va intentar trencar el vidre del cotxe policial a puntades de peu i va obligar els Mossos a demanar reforços

L’Audiència de Girona ha condemnat un veí de Ribes de Freser per entrar en un pis rebentant-ne la porta i crear aldarulls mentre els Mossos d’Esquadra el portaven a comissaria. Els fets van passar a mitjans de febrer. L’acusat, que coneixia el matrimoni que viu al pis i s’havia enfadat amb ells, va començar a batre cops a la porta de l’habitatge fins que va aconseguir trencar-la. La policia, a qui els propietaris havien avisat, el va poder detenir poc després. Però quan se l’enduien a comissaria amb el cotxe patrulla, l’home va intentar rebentar el vidre del vehicle i va obligar els Mossos a demanar reforços per reduir-lo. L’han condemnat a 1 any de presó i a 2.250 euros de multa.

El cas que avui la Secció Tercera ha sentenciat va passar a primera hora del matí del 13 de febrer. L’acusat, un home de 45 anys, vivia a Ribes de Freser i havia fet amistat amb el matrimoni del pis, que en alguna ocasió li havia arribat a deixar diners. Segons relata el fiscal, aquella matinada, entre les dues i les tres de la nit, el processat es va presentar a casa de la parella. Va trucar al timbre i, quan la dona li va respondre, li va reclamar que l’acompanyés fins a un descampat proper al cementiri. Ella s’hi va negar, va girar cua i va tancar la porta.

L’acusat va marxar, però va tornar-hi al cap de poques hores “amb actitud violenta”, precisa el fiscal. Eren quarts de set del matí i anava begut. Va plantar-se davant la porta del pis, va començar a cridar que l’obrissin i, com que el matrimoni s’hi va negar, va optar per rebentar-la a puntades de peu i va entrar a dins l’habitatge. La buscava a ella.

Com que van veure que estava molt agressiu, el matrimoni ja havia trucat a la policia abans que aconseguís esbotzar la porta. Però com que els Mossos encara no havien arribat quan l’acusat va entrar a l’habitatge, la dona va haver de fugir per una finestra i refugiar-se a casa d’una veïna.

La policia va detenir el processat a l’interior mateix del pis. Quan el portaven cap a comissaria, però, l’home va tornar a posar-se “violent i agressiu”. El fiscal concreta que va intentar trencar el vidre del cotxe policialni que va obligar els Mossos d’Esquadra a demanar reforços per poder reduir-lo. Durant el forcejament, l’acusat va ferir tres agents.

Condemna de viva veu

La fiscalia l’acusava d’un delicte de violació de domicili amb violència i intimidació, d’un de resistència a agent de l’autoritat i de tres delictes lleus de lesions. El ministeri públic li aplicava una atenuant lleu d’alcoholèmia i reclamava que se’l condemnés a 1 any i 8 mesos de presó pels dos primers delictes, i a 900 euros de multa per les lesions.

La causa anava per la via del jurat popular però les parts han arribat a un acord i no ha calgut constituir-lo. Aquest matí, davant la Secció Tercera de l’Audiència de Girona, el processat ha admès els fets i el tribunal ha dictat sentència de viva veu.

El magistrat li ha imposat 1 any de presó per la violació de domicili, que s’ha suspès a condició que el processat no torni a delinquir en un termini de 3 anys. A més, també haurà de pagar una multa global de 2.250 euros. D’aquests, 900 són per la violació de domicili; 900 més, pel delicte de resistència a l’autoritat, i els 450 restants, per les lesions. A l’hora de condemnar-lo, l’Audiència li ha aplicat una atenuant analògica d’alcoholèmia.

En matèria de responsabilitat civil, l’acusat haurà de pagar una indemnització global de 1.600 euros als tres mossos d’esquadra a qui va ferir mentre el reduïen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA