Societat

Àustria

L’Església Catòlica Antiga celebrarà casaments homosexuals

L’arquebisbe Heinz Lederleitner considera que les parelles gai tenen “la possibilitat i la voluntat” de viure com un “matrimoni cristià”

La branca austríaca de la confessió ja admet l’ordenació de dones, el matrimoni dels sacerdots i potencia la presa de decisions conjuntes entre laics i religiosos

La branca austríaca de l’Església Catòlica Antiga, una confessió cristiana separada de Roma fa uns 150 anys, permetrà als matrimonis homosexuals casar-se amb una cerimònia religiosa i rebre la “benedicció de Déu”.

La decisió ha estat adoptada pel Sínode d’aquesta església, reconeguda com a tal per l’Estat austríac i que té al voltant de 5.000 fidels.

L’arquebisbe Heinz Lederleitner ha explicat que està convençut que tant les parelles heterosexuals com les homosexuals tenen “la possibilitat i la voluntat” de configurar la seva vida sota el que denomina com a “matrimoni cristià”. “Una relació basada en l’amor, el respecte i la fidelitat integral fins al final de la vida d’un dels membres de la parella”, aclareix el clergue.

Per aquest motiu, Lederleitner és partidari que les persones puguin fer-se aquesta promesa de matrimoni “sota la benedicció de Déu”.

La condició per poder celebrar l’enllaç religiós és que les parelles homosexuals s’hagin casat prèviament o s’hagin registrat al registre de parelles de fet.

L’Església Catòlica Antiga es va escindir de Roma el 1870 per l’oposició de catòlics de països com Alemanya, Àustria o Suïssa a la doctrina de la infal·libilitat papal proclamada al Concili Vaticà I. Els seus fidels la defineixen com una Església catòlica amb ordres pròpies.

La branca austríaca d’aquesta confessió admet l’ordenació de dones, el matrimoni dels seus sacerdots i potencia la presa de decisions conjuntes entre els religiosos i els laics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS