Societat

El TSJC confirma les mesures cautelars sobre els jardins de Sa Riera Living

Es confirma la mesura cautelar d’anotació al Registre de la Propietat sobre les finques afectades per l’edificació del macro complex a Sa Riera de Begur

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat novament les pretensions de la Promotora de Jardins de Sa Riera Living –Varia Sa Riera SA- i confirma la mesura cautelar d’anotació al Registre de la Propietat sobre les finques afectades per l’edificació del macro complex de 52 habitatges implantat a la Platja de Sa Riera de Begur. D’aquesta forma, els eventuals adquirents de la promoció tindran coneixement de l’existència d’un recurs contenciós administratiu impugnant les llicències d’obres quina finalitat és obtenir el final enderroc de l’edificació.

En una recent Resolució, de data 29 de Juny de 2022 i notificada el 5 de Juliol, la Secció Segona de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC ha confirmat la seva anterior sentència de 24 de Maig de 2022, i ha desestimat també la pretensió de la Promotora d’exigir a les Entitats Ecologistes una fiança superior als 500.000€.

La mesura afecta a la polèmica obra construïda a l’accés a Sa Riera de Begur, que ha desforestat 3 Hectàrees de bosc de la muntanya de Sa Riera construint una immensa baluerna de formigó que ha alterat de forma irreversible la fesomia i la imatge d’aquesta Cala de Begur i que ha encès la indignació de les xarxes socials un cop difós l’estat actual de l’obra.

Les obres foren objecte d’una denúncia urbanística en el seu inici i les 2 llicències d’obres atorgades per l’Ajuntament de Begur foren impugnades davant del Consistori el passat Gener de 2019 per part de SOS Aiguafreda i Salvem la Costa de Begur, d’Ecologistes en Acció de Catalunya i per la Federació de SOS Costa Brava.

Un cop desestimada la denúncia per part de la Junta de Govern de l’Ajuntament de Begur, les Entitats ecologistes han acudit a la via judicial, que es tramita davant dels Jutjats Contenciosos Administratius de Girona.

Les Entitats sempre han denunciat l’impacte paisatgístic crític de les obres i la seva impossible integració en l’entorn. Aquella denúncia del 2019 sobre la desproporció de l’obra i les irregularitats urbanístiques, avui ja es pot veure materialitzada amb l’excepcional destrossa efectuada en el paisatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona