Societat

societat

Barcelona activa el pla d’actuació per onada de calor en fase d’alerta

A les hores de més calor es repartirà aigües i s’informarà dels espais climatitzats a les persones sense sostre

Tots els parcs de bombers de Barcelona es mantenen en alerta

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el pla d’actuació per onada de calor en fase d’alerta. Això implica l’activació d’operatius específics per atendre especialment els col·lectius més vulnerables mentre la temperatura no remeti de nou per sota del llindar d’alerta. D’una banda, professionals coordinats pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i recolzats per voluntaris de la Creu Roja sortiran al carrer en les franges de més calor per repartir aigua a les persones sense sostre i informar-les dels espais climatitzats. D’altra banda, s’intensificaran els serveis de Teleassistència i Servei d’Atenció Domiciliària per realitzar tasques d’un seguiment i control sistemàtic de les persones considerades fràgils.

En aquells casos en què es considera convenient, s’activen mesures per evitar que les persones amb major risc surtin al carrer en les hores del dia de més calor, a través de la concessió puntual d’àpats a domicili, el lliurament de ventiladors o l’atenció personalitzada a domicili. Per altra banda, s’activen mesures de permanència o perllongament de les activitats als centres climatitzats com casals d’avis, centres de dia per a persones grans, i per a persones discapacitades.

El consistori recorda que des del passat 13 de juny estan activats els gairebé 200 refugis climàtics que hi ha a la ciutat, entre equipaments municipals i espais públics. L’Ajuntament recomana que durant l’onada de calor s’adoptin mesures com ara tancar les persianes de les finestres on hi toca el sol, obrir les finestres a la nit o refrescar-se sovint. Al carrer, recomana evitar el sol directe i veure sovint, entre altres.

Alerta risc d’incendis

En paral·lel, l’Ajuntament ha activat el Pla d’Actuació Municipal per a Risc d’Incendis Forestals en Fase d’Alerta davant l’activació per part de la Generalitat de Catalunya del Nivell 3 del Pla Alfa al Barcelonès. Per aquest motiu tots els parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta i s’augmenten els recursos destinats a Collserola. Tot i que Collserola no és un dels massissos on la Generalitat, amb l’activació del pla Alfa, ha previst restriccions des d’avui si que s’està alerta que hi puguin arribar limitacions davant l’alt risc d’incendis previst pels propers dies a tot Catalunya. Des d’alguns municipis com Montcada i Reixac es restringeix l’accés a peu al parc.

Calor forta per dies

Aquest divendres a totes les comarques de Catalunya l’onada de calor entra al seu nivell d’alerta màxim amb temperatures que superaran els 41 graus a la plana de Lleida i a l’interior. Al litoral el termòmetre s’enfilarà per sobre els 35 graus i les nits seran càlides amb mínimes per sobre els 25.

LA XIFRA

200
Els refugis climàtics que es hi ha a edificis públics i equipaments municipals des del passat 13 de juny


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona