Societat

Barcelona prohibirà els bicitaxis durant mig any a la Sagrada Família, Eixample, Paral·lel, Park Güell i Camp Nou

La restricció s’afegeix a la que ja existeix a l’estiu a Ciutat Vella i Sant Martí

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment un decret que prohibeix la circulació dels cicles de més de dues rodes (tipus C1) que realitzin una activitat d’explotació econòmica, els bicitaxis, a diverses zones de la ciutat i durant un període de sis mesos. La restricció serà vigent principalment durant els mesos de més activitat turística quan es donen majors circumstàncies d’ocupació i ús de l’espai públic. El decret entrarà en vigor amb l’aprovació definitiva. La prohibició de circulació d’aquests vehicles, també anomenats rickshaws o trixis, s’aplicarà a cinc àmbits de la ciutat: a la Sagrada Família, al Quadrat d’Or de l’Eixample, a l’avinguda Paral·lel, al Park Güell i al Camp Nou.

La nova restricció circulatòria s’afegeix als decrets dels districtes de Ciutat Vella i de Sant Martí on cada any, especialment durant els mesos d’estiu, també es limita la circulació d’aquest tipus de vehicle a determinats itineraris. L’objectiu de la mesura és alleugerir l’ocupació de l’espai públic i les molèsties per als veïns, és a dir, garantir l’equilibri entre la vida veïnal i altres usos de l’espai públic.

La tercera tinenta d’alcaldia i regidora de Mobilitat, Laia Bonet, ha assegurat que “els bicitaxis no responen al model de mobilitat ni al model turístic que el govern municipal vol per la ciutat: generen molèsties de circulació, problemes de seguretat i fan competència deslleial al taxi”. “Des de l’Ajuntament de Barcelona estem utilitzant tots els instruments que tenim al nostre abast per garantir la seguretat a l’espai públic, però insistim en que cal que la Generalitat faci la seva feina i prohibeixi aquesta activitat”, ha afirmat.

L’Ajuntament de Barcelona ha detectat que en els darrers anys, malgrat l’entrada en vigor de les restriccions als cicles de més de dues rodes i als vehicles de mobilitat personal d’ús comercial de Ciutat Vella i Sant Martí, l’impacte del creixement de l’activitat econòmica i del turisme a altres zones de la ciutat ha provocat el desbordament d’aquesta vehicles cap a altres districtes, així com cap a determinats àmbits i zones emblemàtiques de la ciutat amb un interès artístic, cultural, esportiu o de grans esdeveniments. En conseqüència, en aquests espais s’ha observat la mateixa problemàtica de saturació de l’ús de l’espai públic provocant un increment de problemes de convivència entre els diversos tipus de mobilitat.

La mesura de prohibir la circulació dels bicitaxis es pren, segons el consistori, per la necessitat d’assegurar que la mobilitat de la ciutadania es realitzi amb seguretat, especialment els desplaçaments de vianants, bicicletes i certs vehicles de mobilitat personal, fent compatible l’equitativa distribució de l’espai públic entre totes les persones usuàries de la via.

L’Ordenança de circulació de vianants i vehicles obliga a aquests vehicles a estar inscrits en un registre municipal. Aquesta mesura només implica la seva identificació però no constitueix un títol habilitant per poder exercir l’activitat econòmica de transport de viatgers des de la via pública.

Per altra banda, l’Ajuntament de Barcelona està en converses amb la Generalitat perquè reguli aquest tipus d’activitat econòmica, en tant que competents en matèria de transports de passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona