Societat

Comença la vacunació de la verola del mico

A partir d’avui, ja se subministrarà el vaccí a les persones amb un alt risc d’infecció

El Departament de Salut va anunciar ahir que començaria a administrar la vacuna de la verola del mico a partir d’avui mateix. La campanya estarà destinada a persones amb pràctiques sexuals d’alt risc per prevenir la infecció i a les que hagin estat contacte amb un cas o que siguin vulnerables, com ara infants, dones embarassades i immunodeprimits.

Aquests són els criteris consensuats per administrar les 1.643 dosis assignades a Catalunya, de les 5.300 que de moment ha rebut l’Estat espanyol. Les vacunes s’injectaran en tres centres de Barcelona i seran els serveis que contactaran prèviament amb aquestes persones per programar la cita.

Salut va confirmar ahir 1.025 casos, la majoria d’homes d’entre 20 i 60 anys. L’Estat espanyol és el país amb més casos notificats, amb un total de 3.125.

La simptomatologia

Gairebé tots els casos han presentat febre, astènia, limfadenopaties i exantema. Les lesions s’han localitzat a les àrees genital, perioral i/o perianal i, en la major part dels casos, també s’han presentat en altres parts del cos. Fins ara, les complicacions greus que s’han descrit són la proctitis i l’afectació ocular, que en alguns casos han requerit hospitalització, tot i que aquestes persones ja tenen l’alta.

El mecanisme de transmissió més probable ha estat el contacte durant les relacions sexuals, majoritàriament i sovint en el context d’esdeveniments festius multitudinaris.

Disminueix la positivitat per la covid

El Departament de Salut de ha confirmat les dades covid del dia 14 de juliol –ara fa una setmana–, en les quals s’observa una clara tendència a la baixa pel que fa a la positivitat. Aquest valor se situa al 26,38%, fins a 10 punts per sota d’alguns valors de les setmanes prèvies. El nombre de positius diari és d’aproximadament 1.500 i va baixant. El volum d’ingressats també disminueix, tot i que més lentament, i se situa en un total de 1.870. Pel que fa al nombre de defuncions, se’n van acumular només dues, una dada molt inferior a les registrades els dies anteriors. Aquests indicadors porten els experts a sentenciar que ja s’ha superat el pic d’aquesta onada de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona