Societat

La primera mort a l’Estat per la verola del mico, a València

A Catalunya s’han diagnosticat fins ara 1.406 casos

El Brasil també notifica la primera defunció

Un ciutadà de València és la primera víctima mortal a l’Estat espanyol per verola del mico des que el maig d’aquest any el Regne Unit va informar dels primers casos a Europa. La conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana ha confirmat aquest vespre la mort que s’ha produït per encefalitis associada a la infecció i que s’analitza el cas per determinar la confirmació definitiva de la causa de la defunció.

Es dona la circumstància que avui les autoritats sanitàries del Brasil també han notificat la primera mort per aquesta malaltia infecciosa.

Fins al 29 de juliol s’han confirmat a l’Estat 4.298 casos a 17 Comunitats Autònomes, 1.406 dels quals a Catalunya. La xifra només la supera Madrid amb 1.656. Del total de casos, 4.081 són homes i 64, dones. En 3 pacients no consta la informació. Les edats oscil·len entre els 10 mesos i els 88 anys, amb una mitjana de 37. El primer cas notificat data del 26 d’abril i l’últim el 25 de juliol. Hi ha informació disponible de 3.750 casos, dels quals 120 van ser hospitalitzats i 1, mort.

Un total de 3.458 de 4.148 pacients amb informació disponible eren homes que mantenien sexe amb homes. Hi ha informació sobre el mecanisme de transmissió més probable en 2.253 casos, i el 82,1% és per contacte estret en el context d’una relació sexual i en el 10,5% per contacte estret no sexual.

Pel que fa a l’assistència a esdeveniments multitudinaris, dels 3.137 casos amb informació en aquesta variable, 560 van acudir a algun acte d’aquest tipus en les dates prèvies a l’inici dels símptomes.

A la resta d’Europa s’han notificat 10.059 casos, 2.540 a Alemanya, 2.367 al Regne Unit, 1.837 a França, 878 als Països Baixos i 633 a Portugal. La majoria són homes joves amb antecedents de relacions en contextos sexuals de risc.

En l’àmbit mundial s’han notificat 7.342 casos en països no endèmics, amb 4.907 als Estats Units i 978 al Brasil, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS
medi ambient

Solsona consumeix massa aigua i també tanca dutxes esportives

SOLSONA
EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona