Societat

Duel de 9 vallenc

La Vella completa el seu primer quatre de nou amb folre per Firagost, que la Joves no pot assolir però sí que descarrega el seu segon tres de nou amb folre

Ahir al vespre, Valls va viure una de les diades més importants que donen inici a un mes d’agost farcit de jornades castelleres de renom. Les dues colles vallenques, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, tornaven a trobar-se a la plaça del Blat després de la diada de Completes, el 23 de juny a la nit, i la de Sant Joan, on totes van deixar deures pendents i ara els volien completar en un dels duels vallencs de l’any.

Va començar la Colla Vella, amb el 3de9f, el cinquè de la temporada, que va pujar tranquil, amb una rengla una mica més baixa però sense més complicacions. Un castell que van completar per primer cop el 23 de juny al vespre en la mateixa plaça i van repetir l’endemà per Sant Joan i que, tot i alguns canvis, sembla que ja mira cap a un pis més. Seguidament li tocava a la Colla Joves, amb un nou 5de8 de postal, demostrant que és un castell que dominen a la perfecció, amb una enxaneta rapidíssima, i que es convertia en el vuitè 5de8 de la temporada, una aposta segura dels de la camisa vermella, que també podria pujar dalt d’un folre aviat si tenen prou camises.

En segona ronda, la Colla Vella va portar a plaça un lleuger 4de9f, que van deixar en carregat per Sant Joan i que no feien des de la diada de la Bisbal, el 15 d’agost del 2019. El castell no va pujar amb les millors mides i el van treballar ja abans de la carregada perquè s’anava complicant a mesura que avançava; però, tot i alguns dubtes de l’enxaneta, van fer-ne una defensa típica èpica vallenca i el van poder descarregar. Després del 3 i 4de9f de la Vella i del 5de8, la Colla Joves tenia clar que volia revalidar el 3de9f que va descarregar per primer cop dissabte a la tarda a Vilanova. I així va ser, amb més confiança i amb una canalla molt ràpida, segon castell de nou a la butxaca.

En tercera ronda, la Colla Vella va completar el 4de8 amb el pilar, que va arribar després d’un peu desmuntat, i que necessitaven completar, ja que l’últim havia quedat en intent feia unes setmanes a Valls, en la festa del barri dels Habitatges. Per tant, calia treure’s l’espineta i ho van fer de manera molt tranquil·la signant, ja abans del pilar, la millor actuació de la Colla Vella de la temporada.

Per la seva banda, la Colla Joves tenia entre cella i cella el 4de9f, que no provava des de l’octubre del 2019. Després de dos peus desmuntats i dos intents desmuntats perquè les mides no eren les correctes i no se li augurava un bon futur, al castell, que s’obria de manera exagerada, la Joves va sortir de plaça amb només dos castells.

En la ronda de pilars, tant Vella com Joves van estrenar el pilar de 7 amb folre, tots dos executats de manera molt solvent i deixant una gran estampa de final de diada de Firagost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona