Societat

L’SCT planteja reduir a 100 Km/h la velocitat en deu trams de l’AP-7

El Servei Català de Tràfic (SCT) plantejarà al Govern limitar a 100 quilòmetres per hora la velocitat en deu trams de l’AP-7, una de les vies catalanes amb més incidències i sinistralitat del conjunt de la xarxa viària d’aquesta comunitat.

Així ho ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio el director de l’SCT, Ramon Lamiel, després que s’hagin duplicat els accidents mortals a l’AP-7 després de la liberalització dels peatges el passat mes de setembre i el consegüent increment de trànsit en aquesta autopista.

A més de sol·licitar limitar la velocitat màxima a 110 quilòmetres per hora en les vies ràpides, volen que aquesta reducció sigui major en deu trams de l’AP-7, que sumen un total de 70 quilòmetres, amb un límit màxim de 100 Km/h.

“L’AP-7 ens preocupa i ens ocupa”, ha resumit Lamiel per defensar aquestes mesures de limitació “notable” de la velocitat, que faran arribar al Govern amb una proposta concreta.

En aquest sentit, ha defensat que l’AP-7 i el sistema viari “no és el mateix que quan hi havia peatges”, per la qual cosa veu necessari “controlar la velocitat d’una forma diferent”.

Aquesta mesura de reduir la velocitat en deu trams de l’AP-7, la titularitat de la qual és de l’Estat, se sumaria al paquet de mesures que l’SCT ja ve implementant durant els caps de setmana per reduir la congestió i la sinistralitat en aquesta autopista, com les limitacions al transport.

Des del passat mes de gener ja han mort 103 persones en les carreteres catalanes, l’última d’elles ahir, precisament a l’AP-7, on un camioner va perdre la vida després de bolcar el seu vehicle.

En concret, d’aquestes 103 víctimes mortals, 20 s’han registrat a l’AP-7, la qual cosa representa aproximadament el 20 % del total de morts en les carreteres catalanes.

Els deu trams en els quals l’SCT proposarà limitar la velocitat a un màxim de 100 Km/h són: entre Medinyà i Sarrià de Ter (quilòmetres 52-57); de Salt a Fornells de la Selva (quilòmetres 63-67); d’Hostalric a la Batllòria (quilòmetres 99-103); de Mollet a Sant Cugat (quilòmetres 142-156); i de Sant Cugat a Martorell (quilòmetres 159-169).

També, de Castellví de la Marca a Banyeres del Penedès (quilòmetres 204-208); de Roda de Berà a La Pobla de Montornès (quilòmetres 223-228); de la Mora (Altafulla) a Constantí (quilòmetres 238-247); de Calafat a l’Ametlla de Mar (quilòmetres 288-299) i de l’Ampolla a Camarles (quilòmetres 308-313)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona