Societat

L’excavació al Pui de la Pobla de Segur troba cases de finals del segle XIV i inicis del XV

Els treballs, juntament amb els de l’Espluga, ajuden a explicar els 600 anys d’història medieval de la zona

Les excavacions que s’estan portant a terme al Pui de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) ha delimitat una desena de cases. Es tracta d’edificacions de tres habitacions i més d’un pis on les excavacions han permès documentar murs de més de 2 metres d’alçada, les escales per pujar d’un pis a l’altre i les portes d’entrada. L’arqueòleg i director de l’excavació, Walther Alegría, ha indicat que estan documentades entre finals del segle XIV i principis del XV, quan es va abandonar aquest espai per anar cap a la Pobla de Segur. Els arqueòlegs també excaven anualment a l’Espluga de Segur, fet que els ajuda a explicar els 600 anys d’història medieval de la zona, segons ha remarcat Alegría.

La prioritat d’aquestes excavacions al Pui de Segur és delimitar els espais que conformaven una casa per poder-ne fer una interpretació i, posteriorment, divulgar-ho al gran públic. En visites en aquest espai, volen que la ciutadania en general es faci una idea de com era aquell hàbitat, en què han trobat restes d’ofici de pastor.

Així mateix, Alegría ha destacat el bon estat de conservació de moltes de les parets de les cases que han pogut documentar.

La meteorologia ha impedit aquesta campanya als arqueòlegs anar a excavar a l’Espluga de Segur. El que sí que tenen documentat per campanyes anteriors és que d’aquella població situada en balmes es va baixar a la zona del Pui de Segur, un nucli feudal al voltant d’una església o fortificació. Al segle XIV, ja consta més població a l’actual ubicació de la Pobla de Segur que no pas al Pui de Segur. El motiu és que, poc a poc, els habitants van anar baixant a la vora del riu i així es podien dedicar més al comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona