Societat

S’activa el nivell 3 del Pla Alfa a 12 municipis de l’Alt Empordà

L’activació, que ha entrat en vigor aquest matí, ve motivada per l’entrada de vent de tramuntana i la falta de pluges, que incrementen el perill d’incendi

Els Agents Rurals han activat aquest matí el nivell 3 del Pla Alfa a 12 municipis de l’Alt Empordà i ha restringit els accessos al massís de l’Albera. L’activació ha estat motivada, d’una banda, per la falta de pluja i de l’altra, per l’entrada de vent de tramuntana, que han incrementat el perill d’incendi a la zona.

Tot i les tempestes d’ahir el vespre, la pluja no va afectar la zona de l’Albera, on només es va registrar una precipitació acumulada de 2 litres per metre quadrat. Per contra, aquestes mateixes tempestes, en canvi, van deixar pluges d’entre 20 i 30 litres per metre quadrat al Cap de Creus, a pocs quilòmetres. D’aquesta manera, els municipis on s’activa el nivell 3 del Pla Alfa són Cantallops, Colera, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llançà, Mollet de Peralada, Portbou, Rabós, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle. Dita activació implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Els Agents Rurals recorden que està totalment prohibit fer foc i llençar pirotècnia en zones forestals i el seu entorn i demanen prudència a la zona.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el Pla Alfa en funció del perill de risc d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural .

A causa de la pluja caiguda al nord-est de Catalunya ahir el vespre, el nivell 3 del Pla Alfa que havia d’entrar en vigor avui ha estat desactivat .

La mesura s’havia d’adoptar a 17 municipis de l’Alt Empordà per un increment del perill d’incendi forestal al nord-est de Catalunya, motivat per l’entrada de vent de tramuntana. En concret, s’activava el nivell màxim previst pel Pla Alfa per perill extrem d’incendi forestal als municipis de: Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou , Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

A més, els Agents Rurals també tancaven els accessos als espais naturals del cap de Creus i l’Albera. No obstant, amb les precipitacions registrades aquesta tarda, se suspenen aquestes mesures i ambdós espais naturals restaran amb els accessos oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona