Societat

Dotze vols cancel·lats aquest diumenge per la vaga de pilots d’Easyjet

La companyia ha anul·lat vuit operacions a Palma i quatre a Barcelona

Des de l’inici de les aturades s’han quedat a terra un total de 87 vols de l’aerolínia a Barcelona, Palma i Màlaga

La vaga de pilots d’easyJet convocada per Sepla ha obligat a cancel·lar quatre vols aquest diumenge a l’aeroport de Barcelona- El Prat i vuit més a Palma, segons ha informat el sindicat. A la base de Màlaga no hi ha hagut cap afectació.

Els vols cancel·lats a Barcelona han estat connexions amb Ginebra (2) i Nàpols (2). A Palma les operacions suspeses anaven i tornaven de Berlín (4), Londres (2) i Belfast (2).

Des de l’inici de la vaga –el 12 d’agost– s’han produït un total de 87 cancel·lacions de vols a les bases de Barcelona, Palma i Màlaga.

La secció sindical de Sepla a easyJet ha assegurat que “el seguiment de la protesta és del 100% amb el màxim respecte als serveis mínims”, que considera abusius. “No és lògic que amb uns serveis mínims del 59%, la realitat sigui que es vola en un 95%”, ha assenyalat el sindicat.

Per aquest motiu, el sindicat ha impugnat davant l’Audiència Nacional els serveis mínims decretats pel ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. També ha denunciat davant Inspecció de Treball el que considera “pràctiques abusives i pressions” a pilots durant les aturades.

Demà dilluns 29 d’agost està convocada la sisena jornada de vaga de pilots d’easyJet.

Els pilots de l’aerolínia britànica reclamen recuperar les condicions laborals prèvies a la pandèmia un cop que la companyia ja opera amb nivells d’ocupació similars als anteriors a la Covid-19. També exigeixen tornar a equiparar els salaris amb l’IPC.

Els pilots denuncien que, després de sis mesos de negociació del segon conveni col·lectiu, l’empresa ha rebutjat les tres propostes que ha presentat el sindicat per a la recuperació de les condicions de treball i fa ja dues setmanes que no mantenen cap contacte.

Susqueda: trets i proves sense testimonis humans

susqueda
SALVADOR CLARET
COL·LECCIONISTA I HISTORIADOR DE L’AUTOMÒBIL

“A l’afició pel vehicle antic li sobra nostàlgia”

SILS
XARXA FERROVIÀRIA
accident

Nou xoc a l’R4 de rodalies

barcelona

La PAH insta a frenar a Girona el desnonament de tot un bloc

GIRONA

Els bicibusos comencen a fer-se un lloc a les ciutats

GIRONA

La migració fa créixer la població en 7.951 habitants

barcelona
Societat

Només hi falta la neu

SANT MEDIR
Gastronomia

El sake substitueix el ‘xampanillo’

Olot
Problemes  per cobrar   la renda garantida

Problemes per cobrar la renda garantida

Barcelona