Societat

El tanatori de Sant Joan de les Abadesses estarà enllestit al desembre

Les noves instal·lacions funeràries integraran en un únic edifici de planta baixa una gran sala de vetlla i un oratori multiconfessional

La població de Sant Joan de les Abadesses tindrà un nou tanatori situat al costat del cementiri de la població. La construcció de l’equipament substituirà l’actual del carrer Manigosta. L’empresa Àltima, encarregada de la construcció de les noves instal·lacions funeràries de Sant Joan de les Abadesses, les va començar fa tres mesos i la previsió és que finalitzin el proper mes de desembre.

La sala tindrà 55 m2, amb una porxada coberta exterior, i serveis privats com ara bany, guarda-roba i zona de refrigeris. A més, el tanatori disposarà d’un oratori multiconfessional (on es podran celebrar actes de comiat de tipus religiós o laic) amb capacitat per a 70 persones assegudes. En total, l’equipament té una superfície construïda de 256 m2, en planta rectangular, sobre un solar de 660 m2. A l’exterior, disposarà d’un aparcament per als usuaris (amb un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics) i de zones enjardinades. Prestarà servei principalment a Sant Joan de les Abadesses i altres poblacions properes, com ara Vallfogona, Sant Pau de Segúries i Ogassa.

Fa uns dies, l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, el conseller delegat d’Àltima, Jordi Viñas, i el gerent de l’empresa funerària al Ripollès, Juan Catalán, van fer un recorregut guiat pel nou equipament, que ja es troba en la fase d’obres interiors, per a la posterior execució dels acabats finals i l’inici imminent de la urbanització exterior. L’alcalde, Ramon Roqué, va manifestar: “El nou equipament funerari substituirà i millorarà les prestacions que oferim des de la sala de vetlla que tenim en funcionament des de fa anys. Comptarem amb unes instal·lacions confortables, modernes i més funcionals per dur a terme els comiats dels éssers estimats”. Des d’Àltima, Catalán va remarcar les característiques principals del nou equipament, com ara “el plantejament en planta baixa, per garantir l’accessibilitat als usuaris”.

En el plantejament del nou centre, la constructora ha prioritzat els criteris respectuosos amb el medi ambient i l’estalvi energètic. En l’àmbit constructiu, s’ha treballat amb estructures prefabricades de formigó polit amb una emissió de CO2 més baixa.

LA XIFRA

256
metres
de superfície tindrà en total el nou tanatori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Buscant contra rellotge

Beirut
transport públic
Rodalies i regionals

La nova estació de Reus-Bellissens es preveu fer en tres anys

barcelona

Fre a les aigües residuals a la Muga

MAÇANET DE CABRENYS

El vent i les ones malmeten altre cop el litoral barceloní

Barcelona
SELVA

SOS Lloret, contra l’arribada de residus de Solius

Nou depuradores més previstes a l’Alt Empordà

FIGUERES

Torna la llum a Espinavell i Fabert després de 19 hores

Molló

Fan un pàrquing temporal en l’espai del futur Trueta a Salt

Salt / girona

La Sindicatura qüestiona la concessió de Ports a Aiguablava

BEGUR