Societat

Societat

Terrasses denegades

L’Ajuntament de Barcelona ha refusat el 70% de les peticions per consolidar les terrasses ampliades per la pandèmia

Els afectats demanen que el consistori compleixi el compromís de consolidar-ne la majoria

“Me l’han rebutjat perquè incompleix per mig metre una recomanació”

Per només mig metre, la vermuteria Trencalòs –al barri de Sants– ha quedat sense l’ampliació de la terrassa validada en temps de pandèmia, l’anomenada “terrassa covid”. El seu propietari, Toni Legaz, explica que l’Ajuntament de Barcelona li ha notificat la denegació al·legant que la terrassa incomplia “per mig metre” la recomanació de l’ordenança sobre les terrasses, que han d’estar a una distància de cinc metres de la cantonada i que s’han de trobar dins de la façana. Durant la pandèmia va aconseguir disposar de dues taules addicionals, que s’afegien a les dues que ja tenia. Per aquest motiu va estar “molt agraït” per la mesura, que li ha permès ampliar la plantilla fins a quatre treballadors, però actualment admet que està “preocupat” i que li genera “estrès” la situació. “Si ens rebutgen definitivament la terrassa, no sé si podrem mantenir tots els treballadors”, assegura.

Per això ha recorregut contra la denegació i espera que el consistori rectifiqui. “No ha de tractar una recomanació com una obligació”, diu. La vermuteria fa només cinc anys que està en marxa i arrossega el préstec inicial, a més del crèdit ICO de 50.000 euros demanat durant la pandèmia. “Encara ens estem recuperant de llavors”, afirma, i alhora demana a les autoritats que els “deixin treballar” i “generar feina”.

En canvi, el bar L’Angelet, a l’Eixample, sí que ha pogut consolidar la terrassa autoritzada arran de la covid. El seu propietari, Josep Maria Abella, reconeix que, si li l’haguessin denegat, el bar “s’hauria mort”. Explica que, malgrat que abans no tenia terrassa, “la gent s’hi ha acostumat i ara tot és un altre món, començant per la mena de clients”. No té cap treballador, és amo i senyor del seu negoci, però “ara mateix, pagant 2.500 euros de lloguer, sense terrassa, hauria de tancar”, hi afegeix.

Tot i això, les xifres parlen per si mateixes: fins ara el 70% de les sol·licituds per consolidar l’ampliació de les terrasses habilitades durant la pandèmia s’han denegat, si bé se n’ha tramitat el 55% del total. En aquest sentit, la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, va afirmar aquesta setmana que consolidarien “tot allò consolidable” i va esmentar com a condicions el respecte al descans veïnal i que l’espai públic fos accessible. També hi va afegir que faria valoracions quan es resolguessin totes les peticions.

En vista de les xifres actuals, però, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, assegura a aquest diari que se senten “decebuts” i “traïts” per “l’incompliment” del govern municipal, que es va comprometre que la majoria de les terrasses es consolidarien, i demana una rectificació per evitar “el desastre que comporta la denegació massiva”. Segons Pallarols, l’Ajuntament “té marge” per canviar la dinàmica i sosté que des que van denunciar-ho públicament “s’ha passat del 80% de denegació al 70%”. També assenyala que hi ha zones on “incomprensiblement” hi ha hagut una denegació total, com Ciutat Vella, on, per ara, el 99% de les ampliacions de terrasses s’han rebutjat. En qualsevol cas, adverteix que “si el nivell de validacions se situa per sota del 60% serà un desastre”. “Després de dos anys de forat econòmic, no s’haurien de posar bastons a les rodes”, es queixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona