Societat

Una pluja torrencial col·lapsa Tarragona

L’Ajuntament suspèn Santa Tecla i prohibeix acostar-se al riu Francolí per la forta crescuda

Inundacions, talls de carretera i vehicles embarrancats, balanç de la tempesta

Inundacions en multitud d’espais, tant públics com privats, talls de carretera i vies del tren, vehicles embarrancats... La pluja torrencial que va caure ahir a la tarda al Camp de Tarragona va provocar nombrosos desperfectes i va obligar l’Ajuntament de Tarragona a suspendre les festes de Santa Tecla. De fet, Tarragona va ser una de les ciutats més afectades pel fort temporal, especialment el barri mariner del Serrallo, però també es van inundar els baixos de l’hospital Santa Tecla o la plaça Imperial Tàrraco. Però els danys no es van acabar aquí, sinó que van afectar també altres poblacions. Els Bombers van informar que va haver-hi inundacions al càmping Las Palmeras, en una residència de la Canonja i en una escola del Catllar. L’N-340 es va haver de tallar a l’altura de Vila-seca, també per inundacions.

Les imatges que de seguida van circular per les xarxes socials mostraven postals desoladores. L’aigua va provocar danys al pati de l’escola El Miracle, també a Tarragona, i al barri de l’Arrabassada va arrossegar molts cotxes, que van quedar embarrancats. En algun moment de la tarda es va patir per la possibilitat que la tempesta fes pujar el cabal del riu Francolí fins al desbordament, però finalment això no va arribar a passar. De totes maneres, amb l’Inuncat activat, l’Ajuntament va prohibir acostar-se a les lleres.

Davant de la magnitud dels danys i després de valorar que, tal com va passar la setmana passada al Maresme, van arribar a caure 100 litres per metre quadrat, l’Ajuntament va decidir suspendre les festes de Santa Tecla fins demà per evitar posar en perill la població. Es va informar del perill de desplaçar-se al Serrallo i zones baixes de Tarragona i es va tallar l’accés a la rotonda de l’avinguda dels Països Catalans per inundació. Segons el Meteocat, a Tarragona la intensitat màxima va ser de 48,4 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Talls a infraestructures

Pel que fa a les infraestructures viàries afectades, a banda de l’N-340 va ser necessari tallar l’AP-7, també a l’altura de Vila-seca. L’aigua també va afectar, per la presència de bassals, la C-32 al Vendrell, l’N-340 a Coma-ruga i l’A-2 a Sant Joan Despí. Pel que fa al trànsit ferroviari, la pluja va afectar les línies R17 de Rodalies i l’RT2, entre Tarragona i Port-Aventura, per manca de tensió a la catenària. En els dos casos es va oferir un servei alternatiu per carretera.

Fins a les vuit del vespre, el 112 va arribar a atendre 618 trucades per 372 incidències derivades de les pluges, la majoria de les quals (371) de la ciutat de Tarragona. També van rebre trucades de Salou, el Catllar i Vila-seca.

Els Bombers van rebre 185 avisos des de les tres de la tarda fins a les vuit del vespre, la majoria de Tarragona ciutat.

LA XIFRA

48 l/m²
van arribar a caure
en 30 minuts a Tarragona, segons informació del Meteocat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona