Societat

Festes de la Mercè de Barcelona

“A veure si podem obrir demà”

El comerç assaltat dissabte al carrer Creu Coberta treballava ahir per recuperar la normalitat

El director dels Mossos demana una reflexió sobre el model de festa

Batlle avisa de la “cultura de les navalles”

La ciutat de Barcelona tornarà avui a la normalitat després d’un llarg cap de setmana de tres dies amb la celebració de la festa major. Per afegir-se a aquesta normalitat treballaven ahir sense defalliment els propietaris de la Xarcuteria Muntanya, el comerç que va registrar més danys durant els incidents de la matinada de diumenge al carrer Creu Coberta. “A veure si podem obrir”, deia ahir al matí Sergio San Segundo, fill del propietari del negoci, a l’interior del comerç, on encara no havien passat els pèrits de la companyia d’assegurances per avaluar els danys causats per l’assalt.

La imatge exterior del negoci era del tot diferent de l’habitual. L’aparador de vidre que es va fer miques la matinada de diumenge s’havia substituït per un revestiment de planxa metàl·lica, tot un blindatge per evitar nous pillatges. Va ser l’Ajuntament –a través de la gerenta del districte de Sants, Aida Guillén, que es va passar tot el matí de diumenge al carrer Creu Coberta– l’ens que va acabar assumint l’obra de protecció de la xarcuteria, en vista de la inoperància de la companyia asseguradora.

El blindatge, però, va acabar resultant innecessari, perquè la matinada de dilluns va ser tranquil·la i els incidents del dia anterior no es van repetir. Hi va ajudar el fet que el dispositiu policial va ser molt important, amb més agents que mai de la Guàrdia Urbana i dels Mossos desplegats al carrer, amb especial atenció a la zona de la plaça Espanya.

Aquest desplegament va permetre actuar amb rapidesa i efectivitat quan es va produir l’apunyalament d’un jove, a quarts de sis de la matinada a la zona de la plaça Espanya, quan l’últim concert ja s’havia acabat. Es van fer dues detencions.

L’agressió d’ahir no va tenir conseqüències greus per a la víctima, però es va produir amb el mateix tipus d’arma que va causar la mort a un jove, una arma blanca. Aquesta circumstància va portar ahir el tinent d’alcalde i regidor de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, a fer una crida d’alerta sobre “la cultura de l’arma blanca”. El regidor va dir que aquest és un fenomen que es produeix a Barcelona, però també en altres punts del país i que cal una reflexió global en aquest sentit.

El màxim responsable de la seguretat a la ciutat també va parlar del saqueig als comerços i va anunciar una reunió amb l’Agrupació de Botiguers de Creu Coberta per abordar aquesta problemàtica. Com que aquest carrer ja va ser vandalitzat l’any passat per la Mercè, comerciants i Ajuntament s’havien reunit abans de la festa d’aquest any, però els incidents de dissabte van posar de manifest que el dispositiu va resultar insuficient o erroni.

Arran d’aquests incidents, ahir el responsable polític dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, va dir que “cal una reflexió sobre el model de festes de la Mercè”. Pel que fa a l’apunyalament mortal, Ferrer va dir que és una investigació difícil, perquè els fets van tenir lloc enmig d’una multitud de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona