Societat

Benvinguts a Pagès arrenca avui amb 10.000 inscrits

Unes 160 explotacions faran visites gratuïtes per sensibilitzar sobre l’origen dels productes i fidelitzar clients

Aquest cap de setmana se celebra la setena edició de la festa de Benvinguts a Pagès, en què unes 160 explotacions agràries i ramaderes d’arreu de Catalunya oferiran visites guiades gratuïtes a les persones que ho hagin reservat prèviament al web, que s’enfilen per sobre de les 10.000. La idea d’aquestes jornades festives és “acostar el public més urbà a pagès perquè descobreixi l’origen del que mengem, que vegi que cal tenir un sector primari important”, afirmen fonts de l’organització. També afegeixen que “gairebé tothom acaba comprant el producte dels pagesos”.

El que pretén el Departament d’Acció Climàtica i Alimentació, responsable de la iniciativa, és donar un cop de mà al sector primari i incrementar el vincle entre aquest i la resta de ciutadans. Alhora, asseguren que treballen per complir els objectius de desenvolupament sostenible impulsats per l’ONU.

El ramader Oriol López, de la granja Jumarol (l’Albi, les Garrigues), participa en aquesta edició i explica que “hi ha un problema de coneixença del sector, sobre el sacrifici que hi ha perquè arribi el menjar a la taula”. Qualifica la pagesia com “la iniciativa i força d’un territori no prou valorada” i sosté que “com que moltes vegades no es coneix els agricultors ni els processos, la gent no en sap prou i es pot confondre”. Davant dels problemes derivats del que paguen als pagesos els supermercats, l’augment del cost de matèries primeres a causa de la inflació i l’escàs relleu generacional de la professió, el cap de setmana és important per reivindicar-se.

Les jornades es completen amb la participació d’uns 200 restaurants que treballen amb productes de proximitat triats pels mateixos pagesos, més de 140 establiments rurals i un centenar d’activitats addicionals. Qui ho desitgi també podrà recórrer setze rutes pel país que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Mor Sebas Parra, pioner de l’escola d’adults a Catalunya

GIRONA
societat

La Colmena fa el millor torró de crema cremada

barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Seguiran els núvols al litoral

Barcelona
França

França es prepara per a possibles talls de llum, encara que confia a evitar-los

París
societat

Els megàlits tornen a lluir al Solsonès

solsona

David Juan Garganta repetirà com a candidat a l’alcaldia d’Esponellà

esponellà

L’Ajuntament de Salt inverteix 30.816 euros per renovar la pintura vial a diversos carrers

salt

L’Hospital Palamós rep el premi Top20 de Gestió Hospitalària

palamós

La Generalitat ven per 503.000 euros l’antic Rex II, un dels dos hotels del llegat Anlló

sant feliu de guíxols