Societat

La pastisseria Canal guanya el premi al millor croissant artesà de l’Estat

L’obrador, que té establiments als carrers Muntaner i Calvet de Barcelona, ja ha guanyat aquest guardó tres vegades

La pastisseria barcelonina Canal ha guanyat per tercera vegada el concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona.

El seu croissant s’ha imposat entre un total de 54 participants i ha estat el més valorat pel jurat, que li ha atorgat el prestigiós guardó i un premi de 1.000 euros.

La pastisseria Canal, fundada el 1970 per Xavier Canal i dirigida actualment pel seu nebot Lluís Estrada, ja va guanyar el concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega el 2016 i el 2019.

Amb establiments al carrer Muntaner i Calvet de Barcelona, ha introduït la innovació en la tradició, elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània, a més de tenir servei de càtering.

Al capdavant de la pastisseria hi ha Toni Vera (Badalona, 1980), que va començar a estudiar Química fins que, pràcticament per casualitat, va acabar formant-se durant cinc anys al Forn Bertran Mar, a més de Bubó i Comes, fins a arribar a Canal, on s’ha convertit en un especialista en croissants.

El jurat, format per reconeguts professionals de la pastisseria, ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).

Entre els membres del jurat hi havia els pastissers Elies Miró, Maria Evans, Manel Corbalan, Santiago Lluna, Andrea Besuschio i Antonio García, de Panem, guanyador del concurs en l’edició del 2021.

El concurs té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país.

Entre els vencedors d’edicions anteriors hi ha Brunells, Santo Croi by Albert Roca, Prat Can Carriel, Vallflorida Xocolaters, Oriol Balaguer i Ochiai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona