Societat

La pastisseria Canal guanya el premi al millor croissant artesà de l’Estat

L’obrador, que té establiments als carrers Muntaner i Calvet de Barcelona, ja ha guanyat aquest guardó tres vegades

La pastisseria barcelonina Canal ha guanyat per tercera vegada el concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona.

El seu croissant s’ha imposat entre un total de 54 participants i ha estat el més valorat pel jurat, que li ha atorgat el prestigiós guardó i un premi de 1.000 euros.

La pastisseria Canal, fundada el 1970 per Xavier Canal i dirigida actualment pel seu nebot Lluís Estrada, ja va guanyar el concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega el 2016 i el 2019.

Amb establiments al carrer Muntaner i Calvet de Barcelona, ha introduït la innovació en la tradició, elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània, a més de tenir servei de càtering.

Al capdavant de la pastisseria hi ha Toni Vera (Badalona, 1980), que va començar a estudiar Química fins que, pràcticament per casualitat, va acabar formant-se durant cinc anys al Forn Bertran Mar, a més de Bubó i Comes, fins a arribar a Canal, on s’ha convertit en un especialista en croissants.

El jurat, format per reconeguts professionals de la pastisseria, ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).

Entre els membres del jurat hi havia els pastissers Elies Miró, Maria Evans, Manel Corbalan, Santiago Lluna, Andrea Besuschio i Antonio García, de Panem, guanyador del concurs en l’edició del 2021.

El concurs té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país.

Entre els vencedors d’edicions anteriors hi ha Brunells, Santo Croi by Albert Roca, Prat Can Carriel, Vallflorida Xocolaters, Oriol Balaguer i Ochiai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Dijous plujós

Barcelona

Els embassaments de les conques internes baixen tres punts l’últim mes

barcelona

La clínica Bofill incorpora un braç robòtic per les cirurgies de pròtesis de genoll i maluc

girona

La gironina Gelati Dino obre a Qatar la seva primera gelateria a Àsia

empuriabrava

El govern demana accelerar el traspàs de rodalies

barcelona

Guanyem Girona critica que no s'hagi presentat cap pressupost abans d’acabar l’any

giron

Barcelona reforça el dispositiu policial de Nadal amb 365 agents diaris

Barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel ennuvolat

Barcelona

Un tren xoca contra un cotxe buit que havia caigut a les vies entre Reus i el Morell

Reus