Societat

Gastronomia

Can Salvi, segona part

El restaurant reobre amb el nom d’El Brot i basat en producte de temporada de proximitat

El nou establiment s’ha proposat fomentar la sobirania alimentària i esdevenir un punt de trobada social per a la gent del territori

L’espai que havia ocupat l’històric restaurant Can Salvi, de Vilavenut, tancat fa deu mesos , acaba de reobrir, ara amb el nom d’ El Brot i amb una orientació diferent. Si aquell establiment centenari (al maig hauria fet 110 anys) es va fer popular pel seu menjar tradicional (arrossos, rostits...) o els seus esmorzars de forquilla, el que n’agafa el relleu neix amb la vista posada en el consum responsable i la sobirania alimentària, una línia que es resumeix en dues premisses: productes de temporada i proveïdors del territori, amb els quals es tracta directament. “El distribuïdor el tindrem com a últim recurs”, explica Sergi Fàbregas, soci d’El Brot en tasques de gerència junt amb Isaac Jover, un xef amb experiència a les cuines d’El Forn de Girona o L’Equilibri de Navata i diferents restaurants de Noruega. L’equip es completa amb un cuiner, una pastissera (Alba Montge), un cap de sala i un cambrer.

L’estrena es va fer el cap de setmana passat i –assegura en Sergi– va anar molt bé. “La gent que havia anat tota la vida a Can Salvi està encuriosida.” “Ens pregunten si obrirem per esmorzar, però ara és un altre model, no pots esperar un menú de 13 euros amb tot... però la relació qualitat preu està bé”, descriu el gerent. A El Brot defineixen la seva proposta com a “radicalment de temporada” amb gènere de productor petit i, sempre que es pot, ecològic. En consonància amb el menjar, els vins són naturals. “No tenim cap carta, anem sobre la marxa i malgrat que tenim una idea base, tot sovint anem variant a partir del que tinguin aquests productors petits”, explica Fàbregas, que posa l’exemple del peix, comprat a uns pescadors joves que venen directament, sense passar per la llotja. Consegüentment, els preus són variables, en funció del subministrament. Per a ells, aquest mètode és “el més natural”, “el més semblant a com és la vida” i una manera d’acostar-se a la sobirania alimentària. “Hem d’evitar el descontrol que tenim per tanta importació, tants números grans i tanta desconnexió amb el que és la natura”, conclou.

L’establiment serveix àpats els migdies de dimecres a diumenge; els divendres i els dissabtes també ho fa a la nit. Les tardes de dimecres a dissabte obre per a activitats complementàries, com ara tasts de cervesa artesana de la zona i al migdia dels diumenges, abans dels dinars, hi ha una estona per als vermuts. D’aquí a un temps pensen posar en marxa una programació cultural estable. “Ens agradaria que El Brot fes el paper de centre social, de punt de trobada de la gent del poble i de la rodalia, independentment que vingui a dinar o a sopar”, diu el gerent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sant Feliu de Guíxols reforça la seva Policia Local amb un dron policial

sant feliu de guíxols

Pareix amb èxit al mig del carrer

barcelona

El hòlding empresarial giorní Briolf Group compra el fabricant d’aerosols Areco Itàlia

riudellots de la selva

Roses estrena una eina digital per consultar dades d’afluència turística a temps real

roses

Girona i Reggio Emilia renoven la declaració d’agermanament

girona

Caganer.com es posa de llarg a Barcelona

barcelona
Estat espanyol

El Suprem eleva a 9 anys les penes del cas Arandina però avisa que amb la llei anterior hauria estat un any superior

Madrid

El Teatre Municipal de Girona estrena temporada amb 24 espectacles fins al juny

GIRONA

El túnel del vent d’Empuriabrava tancarà pel preu de l’electricitat

CASTELLÓ D’EMPÚRIES