Societat

Alcaldes de l’Arc Metropolità demanen a Madrid desallotjaments en 48 hores

Volen agilitar els tràmits processals en casos d’ocupació d’immobles

Reclamen incrementar les penes de presó i que hi hagi un agreujant en cas d’afany de lucre

Alcaldes de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona s’han reunit aquest dijous a Madrid amb representants de grups parlamentaris del Congrés per demanar-los que donin suport a la proposta que permetria agilitar els tràmits perquè es puguin realitzar desallotjaments d’ocupacions conflictives en només 48 hores.

Aquesta és una de les qüestions que es debatrà en el marc de la discussió de la futura Llei d’Eficiència Organitzativa de l’Administració de Justícia i d’Eficiència Processal del Servei Públic, que si tira endavant podria agilitar els tràmits processals en delictes d’ocupacions.

Abans que es discuteixi la llei, els alcaldes de l’Arc han volgut explicar personalment a representants dels grups parlamentaris els problemes que suposen les ocupacions conflictives i la necessitat que s’agiliti el procediment dels desallotjaments.

Per això han demanat a diputats de les diferents formacions el suport a la reforma normativa, a més de contemplar el desallotjament en 48 hores, els alcaldes demanen que amb la modificació de la llei s’incrementin les penes de presó i s’introdueixi un agreujant en els casos que hi hagi afany de lucre.

Demanden que es doni cobertura a les actuacions policials i aclarir la tipificació dels delictes de violació de domicili i usurpació de la propietat.

Els alcaldes de l’Arc consideren que les ocupacions conflictives són una problemàtica per abordar urgentment ja que, segons una primera aproximació, el conjunt dels municipis que conformen l’Arc Metropolità sumarien més de 4.400 habitatges ocupats.

La presidenta de l’Arc i alcaldessa de Sabadell (Vallès Occidental), Marta Farrés; el vicepresident de l’entitat municipalista i alcalde de Martorell (Baix Llobregat), Xavier Fonollosa; i el secretari de l’Arc i alcalde de Mataró (Maresme), David Bote, s’han reunit amb representants del PSOE, Unides Podem-En comú, Podem-Galícia en comú, Partit Popular, Grup parlamentari Partit Republicà, JxCAT, Cs, PNB i el Grup Mixt.

Marta Farrés ha explicat que les reunions d’avui “s’emmarquen en el conjunt de contactes que estem mantenint amb diferents àmbits i nivells de l’administració per posar el tema de les ocupacions com a prioritat en totes les agendes”.

La presidenta de l’Arc ha volgut “agrair als representants del Congrés que ens hagin rebut per avançar en la col·laboració en un àmbit on els municipis fins ara ens hem trobat bastants sols”.

Catalunya és la comunitat autònoma amb més ocupacions il·legals d’habitatges. Segons dades del Ministeri de l’Interior, el territori català suma el 42% del total d’ocupacions de l’Estat i d’aquestes un 74% es concentren a la demarcació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries