Societat

Nestlé haurà d’explicar al Parlament la deslocalització de la línia de descafeïnat a Girona

El comitè d’empresa matisa la inversió de 100 milions d’euros anunciada per la companyia i diu que 60 ja s’han invertit

El Parlament demanarà la compareixença de la direcció de Nestlé perquè expliqui la deslocalització de la línia de descafeïnat de la fàbrica de Girona a Vietnam. Ho ha anunciat el president del comitè d’empresa, Lluís Parra, en una roda de premsa aquest dijous després de reunir-se amb diversos grups parlamentaris. Parra ha dit que han trobat sintonia amb els diferents partits –el PP no hi era- i està previst que tots, excepte Vox, facin la petició. Durant la seva intervenció, Parra també ha matisat la inversió de 100 milions d’euros anunciada per la companyia a Girona i ha dit que, tot i que sempre és una “bona notícia” que s’aposti per la fàbrica gironina, “hi ha una part de la inversió, 60 milions d’euros, que ja s’ha fet, per tant, serien 40 milions d’euros”.

També ha puntualitzat que la reubicació dels 42 treballadors de la línia que ofereix l’empresa suposarà que “oficials de segona passin a ser ajudants a altres línies”. Una situació, ha dit, que implicarà una “pèrdua de valor afegir de l’ocupació”.

Amb tot, Parra ha insistit que la línia de descafeïnat que la multinacional preveu deslocalitzar “funciona i bé” i que fer-ho només respon a motius “organitzatius” de l’empresa, que “vol situar tot el cafè verd descafeïnat del mon a Vietnam”.

Nestlé va fer públic el trasllat d’aquesta línia al país asiàtic a finals de setembre en un comunicat on anunciava una inversió de 100 milions d’euros en tres anys a la fàbrica gironina. Al comunicat, detallava que la “reorganització d’algunes activitats” obligaria a tancar aquesta àrea i, poc després, concretava que els 42 empleats afectats es recol·locarien a la mateixa planta.

El comitè d’empresa s’hi oposa i va denunciar que l’empresa els havia ofert mantenir-los la feina reduint el salari a uns 25 treballadors. A més, Parra va explicar que les condicions plantejades no incloïen cap prejubilació ni es mantenien els festius fixes en dates senyalades. Dilluns el comitè d’empresa i Nestlé aborden el darrer dia de negociacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp