Societat

Desenvolupen una tècnica pionera per saber si un òvul és bo

Encara no hi ha manera de poder saber si un òvul és prou bo per garantir una bona gestació. Però aquest handicap pot tenir els dies comptats gràcies a la investigació d’un equip interdisciplinari vinculat a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). El grup Open Innovation LAB està desenvolupant un dispositiu que, combinant microscopia i intel·ligència artificial, ofereix informació metabòlica de l’òvul abans de criopreservar-lo. “És una tècnica no invasiva perquè fem servir un microscopi especial amb una llum que activa uns components autoflorescents presents a l’òvul”, explica Anna Seriola, investigadora sènior del grup. Amb la foto i la intel·ligència artificial es pot detectar si l’òvul té alguna anomalia.

El nou dispositiu, inclòs en el projecte europeu Hylight, ja ha estat patentat i provat amb èxit amb ratolins. Ja tenen un primer prototip i Seriola calcula que en un parell d’anys estarà disponible perquè les primeres clíniques el puguin testar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA