Societat

ESTATS UNITS

Els acomiadaments a Twitter afecten la plantilla dels EUA, Europa i l’Àsia

Cinc empleats de San Francisco han interposat la primera demanda contra la xarxa social per haver violat la llei que exigeix seixanta dies de preavís als acomiadats

Musk no ha quantificat el nombre de persones que vol acomiadar però alguns mitjans donen per fet que serà, com a mínim, la meitat de les 7.500 que formen la plantilla

Els acomiadaments a Twitter després de la presa de control per part d’Elon Musk ja han començat a la plantilla que la companyia té als Estats Units, Europa i l’Àsia, segons els mitjans locals i tal com pot veure’s en algunes piulades de comiat de diversos dels afectats.

El portal Business Insider assenyala que avui cap a les 06.00 GMT mil persones ja havien rebut una carta d’acomiadament, confirmant l’anunci del mateix Musk que divendres procediria a aplicar una mesura “difícil” però necessària per “posar Twitter en una trajectòria saludable”.

Entre els acomiadats hi ha càrrecs directius, com ara el cap global editorial, el director d’ètica i transparència, el cap d’informació o el d’estratègia, assegura el mateix mitjà.

Els acomiadaments, segons el portal, ja afecten personal a les seus dels Estats Units, el Regne Unit i Singapur, i un dels llocs més afectats sembla ser l’oficina de Nova York, on entre el 90% o la totalitat de treballadors han perdut la feina, segons els seus propis testimonis.

Precisament avui el magnat ha aparegut per sorpresa a Nova York, però no per reunir-se amb el seu personal, sinó per participar en un fòrum empresarial organitzat per un altre multimilionari, Ron Baron, i en la seva intervenció s’ha permès fer broma sobre la seva adquisició de la xarxa social.

Després de reconèixer que havia pagat un sobrepreu –44.000 milions de dòlars– per la xarxa de l’ocellet, ha recordat que va intentar desfer-se del compromís de compra “però va ser com una escena del Padrino”, ha dit entre rialles.

Al mateix temps que Musk feia aquestes declaracions, els acomiadats publicaven missatges d’adéu a la mateixa xarxa subratllant la satisfacció d’haver-hi treballat i evitant expressions de descontentament.

Però no tot són missatges d’amor: a San Francisco, cinc exempleats han interposat la primera demanda contra Twitter per haver violat la llei que exigeix 60 dies de preavís als acomiadats, segons recull la cadena NBC, ja que alguns van ser notificats fa només dos dies i altres ho han sabut únicament pel sobtat tall dels seus canals de comunicació interna.

Els treballadors de Londres també han començat a afiliar-se a sindicats els últims dies davant el temor de ser víctimes dels acomiadaments, segons ha assegurat un directiu de l’organització sindical Prospect citat per Bloomberg.

Potser per frenar les demandes, Musk ha ofert als acomiadats una indemnització equivalent a dues pagues mensuals, segons diversos mitjans.

Musk no ha quantificat el número final d’acomiadaments, però els diferents mitjans donen per fet que serà com a mínim la meitat d’una plantilla de 7.500 persones, i The New York Times dona fins i tot la xifra de 3.738 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES