Societat

Cinema espiritual a l’abast de tothom

Trenta-vuit sales de 25 municipis, implicades en la 19a Mostra de Cinema Espiritual, que comença dimarts

S’hi projectaran vuitanta-vuit pel·lícules i documentals

Vuitanta-vuit pel·lícules i documentals es podran veure en la 19a edició de la Mostra de Cinema Espiritual, que es farà del 15 al 19 de novembre a 38 sales de 25 municipis. Algunes de les pel·lícules es projectaran a nou dels centres penitenciaris de Catalunya i a set centres de justícia juvenil, i també hi ha la possibilitat, per a qui no pugui anar al cinema, de veure part de les propostes a través de les plataformes FilminCAT i la acontra+.

Dintre de la Mostra hi haurà dos minicicles: un, dedicat a les dones: Dones, espiritualitat i religions (dintre del qual es projectaran pel·lícules com La (des)educació de Cameron Post, de Desiree Akhavan; Déu és dona i es diu Petrunya, de Teona Strugar Mitevska, o Papicha, somnis de llibertat, de Mounia Meddour), i un altre de dedicat a sant Ignasi de Loiola, Loiola i la seva petjada al món. En aquest minicicle es projectaran, entre d’altres, Van arribar de nit, d’Imanol Uribe; Silenci, de Martin Scorsese, o el documental El camí ignasià, de Jordi Roigé.

En format documental es podran veure treballs de producció catalana com ara Protestants, la història silenciada, de David Casals; Sufisme BCN: espiritualitat, música, ecologia, de Pedro Berruezo i Francesc Esteva, La part dels àngels, de Roger Roca i Albert Serradó, o Campions, de Fesser.

La Mostra, que va néixer l’any 2004, impulsada en un primer moment per l’Arquebisbat de Barcelona, “vol ser una eina per apropar l’espiritualitat i el fet religiós a la societat”, va dir dijous durant la presentació d’aquesta nova edició el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol.

Per segona vegada, s’hi inclou un espai educatiu, una proposta pedagògica que posa a disposició del professorat guies didàctiques de pel·lícules per poder treballar temàtiques curriculars des de la perspectiva de l’espiritualitat, el diàleg entre les religions i la cohesió social.

Enguany la retrospectiva estarà dedicada a Franco Piavoli, que dimarts i durant la inauguració que es farà a la Filmoteca, assistirà a la projecció del seu El planeta blau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró