Societat

Pobresa

Creix la llista dels qui passen gana

25.000 voluntaris han participat, finalment, en la recollida de menjar per al Banc dels Aliments

Augmenta la xifra de ciutadans que demanen ajuda i, enguany, el que s’ha recollit anirà a parar a 240.000 persones

Feia fred, ahir a Taradell, però la Dolors i l’Araceli, com cada any el dia del Gran Recapte, feien de voluntàries i s’estaven al davant del Bonpreu, al centre del poble, esperant que els clients del supermercat en sortir comprar els deixessin una bossa amb menjar destinada al Banc dels Aliments. “Aquest any, notem que la gent deixa menys coses”, van dir. I explicaven que les donacions també han baixat en el dia a dia i, des de fa un temps, al magatzem de Càritas on són voluntàries. Tot i així, el que s’estava recaptant en espècie era molt més del que es va recaptar els darrers anys, quan, per motius de la pandèmia, es demanaven aportacions en metàl·lic. “A la gent no li agrada donar diners, li agrada donar part de la seva compra o comprar ja alguna cosa expressament.”

Oli, conserves, llegums i menjar i altres productes per a nadons, com ara bolquers, llet en pols, pots de puré de fruites, farinetes o galetes, són dels productes més demanats enguany. “Aquest any, no demanem tanta llet com en altres ocasions perquè hem rebut una donació molt gran amb diners de la Unió Europea”, expliquen les voluntàries osonenques.

El Banc dels Aliments, encara que sap que no agrada tant a la gent, també ha de demanar diners en metàl·lic per poder comprar productes frescos. Aquestes aportacions, que també es poden enviar per Bizum, es poden fer fins al proper 6 de desembre. Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, destacava ahir –el darrer dia del Gran Recapte, tot i que avui encara es farà recollida als supermercats que obren diumenge– que esperen que, en aquesta edició, es recullin a tot Catalunya productes bàsics de menjar per valor de set milions d’euros, el doble que l’any passat.

Amb el Gran Recapte, el Banc dels Aliments intenta omplir els seus prestatges per repartir menjar a més de 240.000 persones en situació de vulnerabilitat alimentària al nostre país, una xifra que cada cop és més elevada i que, enguany, amb la inflació, afecta gent que mai de la vida s’hauria pensat trobar-se en situació de pobresa. “Cada vegada, hi ha més gent d’aquí que fins ara mai no havia necessitat ajuda però que, ara, ha d’anar a demanar menjar”, explicaven, ahir, la Dolors i l’Araceli. I comentaven que molta de la gent que dona pregunta on va a parar l’ajuda, qui en són els beneficiaris.

Finalment, la falta inicial de voluntaris s’ha pogut solucionar i, aquest any, s’ha aconseguit la xifra de 25.000 a tot Catalunya.

El Banc dels Aliments de Catalunya va distribuir, l’any passat, 33.683.229 quilos d’aliments. La taxa de pobresa de Catalunya és del 25,9%, segons dades de l’Idescat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Instal·laran 17 punts de recàrrega de vehicles als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat