Societat

societat

Girona celebra la primera ’Setmana d’Àfrica: Més enllà del mite’

Organitzat per l’Associació Azahara, una ONG que promou projectes de cooperació i sensibilització

La diversitat africana és molt present a la societat gironina. De fet, forma part de l’escenari i el paisatge quotidià de la ciutat. El continent africà representa una gran amalgama de realitats ben diferents i a la vegada molt desconegudes. Girona respira i viu la cultura africana en molts àmbits de la vida quotidiana. Els gironins i gironines originaris d’Àfrica representen un dels grups més nombrosos. En aquest context, la Setmana Àfrica més enllà del mite, permet descobrir a través de diferents activitats a nombrosos punts de la ciutat la realitat africana gràcies als testimonis en primera persona de gironins/es i persones expertes. El projecte té el suport de l’Ajuntament de Girona hi col·laboren diferents entitats i institucions.

Cal comprendre Àfrica més enllà d’allò estrictament folklòric no només per saber cap on van les futures tendències culturals i socials sinó també per entendre la realitat dels gironins i gironines d’origen africà .Àfrica és desconeguda però urgeix saber més sobre el continent. Reconèixer el protagonisme dels africans i africanes que defensen les seves cultures, mostren la seva creativitat i reclamen els seus drets de Girona al món.

Aquesta activitat posa a disposició de la ciutadania de Girona un mosaic d’activitats divers, obert , transformador i innovador per descobrir Àfrica més enllà del que a simple vista els ulls ens mostren.

L’entitat ha preparat un programa pensat per arribar a totes les edats i buscant connectar amb els interessos i sensibilitats de diversos sectors de la societat gironina. El reconegut corresponsal al continent africà per La Vanguardia i escriptor Xavier Aldekoa inaugurarà la setmana amb la presentació del llibre “Fills del Nil” i que donarà el tret de sortida a tot tipus de propostes on s’inclou la presentació de viatges interculturals al Marroc, un matí de contacontes africans a càrrec de l’activista i escriptora Agnès Agbotón, actuacions de joves artistes com la de Momi Maiga, o la participació d’activistes antiracisme molt influents entre els més joves, com el periodista Moha Gerehou; Entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona