Societat

societat

Un carril bici porta la polèmica reforma d’un carrer a Barcelona

Manuel Ballbè serà només de sentit descendent obligant els cotxes a fer un recorregut tres vegades més llarg per anar al mateix lloc

L’urbanisme, a vegades, té com a resultat el contrari del que es persegueix. Això és el que passa ara al barri de la Zona Universitària de Barcelona on la construcció d’un carril bicicleta pot comportar un increment de la mobilitat de motor i. conseqüentment, de la contaminació, en comptes de reduir-la.

El carril bicicleta en qüestió és el que es fa al lateral de l’avinguda Diagonal, entre la facultat d’Empresarials i el carrer Manuel Ballbé dins d ’un programa d’ampliaci ó de carrils bici a la ciutat. L’últim tram del carril, entre els carrers González Tablas i Manuel Ballbé es farà al lateral on, fins ara, hi passaven cotxes que sortien de Barcelona o es dirigien a Manuel Ballbè.

Lligat amb aquesta obra es troba en exposició pública la reforma del carrer Manuel Ballbè, que ara té sentit de pujada i baixada i que amb la nova urbanització només tindrà un carril de baixada. Des de l’Ajuntament es considera que amb el nou carril bici ja no té sentit mantenir el sentit ascendent de Manuel Ballbé pequè els cotxes ja no hi arribaran per baix.

Això obligarà als 1.500 veïns que hi ha al carrer a fer un itinerari alternatiu si volen anar a la Ronda de Dalt, que tenen al cap de munt del carrer, ja que només podran circular en sentit descendent, cap a la Diagonal. D’aquesta manera, el que ara era un recorregut de 500 metres per sortir del carrer i anar fins a la carretera d’Esplugues i Ronda de Dalt, ara es convertirà amb un de 1.500 metres, amb més temps de circulació i, conseqüentment, més despesa de carburant.

Aquest itinerari alternatiu obligarà anar a buscar la Diganonal, l’avinguda del doctor Marañon per fer un canvi de sentit i dirigir-se després a González Tablas per pujar cap a la Ronda. González Tablas ja és un carrer molt castigat en determinades hores del dia per les escoles que hi ha a la zona, o els dies que hi ha partit de futbol al Camp Nou.

Aquesta reforma del carrer Manuel Ballbé, i les conseqüències que comporta, han provocat la reacció crítica dels veïns, partidaris de mantenir la configuració actual de doble sentit. Per aquest motiu s’ha redactat un manifest on s’hi diu que la reforma del carrer suposarà un increment d’emissió de CO2. Més de 700 signatures acompanyen una petició als responsables municipals de Les Corts d’aturar el projecte. En cas contrari els veïns es plantegen mesures de pressió com talls a l’Avinguda Diagonal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Protecció Civil activa l’alerta del pla Ventcat

Barcelona
estat espanyol

Renfe cessa un gestor de material i Adif a un cap d’Inspecció

Madrid

El pressupost de Salut preveu 100 milions per reduir llistes d’espera

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Neu, pluja i temporal marítim

Barcelona

ERC d’Olot fa una bona valoració dels pressupostos 2023

olot

Inventarien el patrimoni cultural del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter

torroella de montgrí

Prop 500 persones participen en l’enquesta sobre punts insegurs per a dones a Girona

girona
mediterrani

El terratrèmol de Turquia i Síria deixa més de 1.500 morts

Ankara
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Núvols al litoral i algunes pluges

Barcelona