Societat

La nova selectivitat haurà d’esperar un curs més

Quinze comunitats autònomes volen el nou examen a partir del curs 2027-2028

La nova fórmula de la selectivitat, la prova d’accés a la universitat, no s’aplicarà de manera definitiva el curs 2026-2027, com estava previst, sinó un any més tard. Fonts del Ministeri d’Educació han explicat que a petició de bona part de les Comunitats Autònomes, expressada durant la reunió de la Comissió d’Ordenació Acadèmica que ha tingut lloc aquest divendres, es durà una proposta d’ajornament a la reunió sectorial d’Educació del pròxim 13 de desembre, on s’haurà de votar.

Tot fa preveure que la mesura tirarà endavant atès que, segons indiquen les mateixes fonts, quinze autonomies s’hi han mostrat favorables i només dues hi han mostrat reticències. Així, la nova selectivitat s’aplicaria de forma definitiva el curs 2027-2028.

La proposta de modificació de l’examen que obre la porta a la universitat es basa en l’aprenentatge per competències, seguint l’estela del que ja s’està aplicant als cicles educatius previs. Fins ara s’havia acordat iniciar un període de transició entre els dos models que havia de començar el curs 2023-2024, fins a l’aplicació definitiva el curs 2026-2027. Si la proposta d’ajornament tira endavant, el període de transició es mantindrà per al mateix exercici, però l’entrada en vigor definitiva del nou sistema s’aplicarà el curs 2027-2028.

La proposta actual preveia, a més, que l’examen de selectivitat inclogués a partir del curs 2023-2024 una prova de maduresa que comptaria el 25% de la nota. A la reunió d’avui també s’ha plantejat descartar aquesta mesura, un altre extrem que es votarà a la reunió sectorial del dia 13, i que probablement tirarà endavant.

Fonts del Ministeri han explicat a l’ACN que, d’aquesta manera, la selectivitat del curs 2023-2024 serà “similar” a la d’aquest any, però no igual. Estarà conformada per exàmens de matèries, però inclourà algun canvi que s’està acabant de perfilar, i que tindrà a veure amb l’aprenentatge per competències esmentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona