Societat

La PAH pressiona per evitar el desnonament d’un bloc a Girona propietat de la Sareb

L'Ajuntament de Girona porta mesos mediant i critica l'immobilisme del banc dolent

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Girona - Salt està pressionant a les administracions per evitar que els tribunals executin el desnonament d’un bloc de pisos al barri de Sant Narcís de Girona que és propietat de la Sareb. Aquest dimecres diversos dels veïns han presentat una instància a l’Ajuntament de Girona perquè faci de mediador entre els tribunals i la Sareb i ajudi a paralitzar l’execució hipotecària d’aquest bloc on hi viuen 35 persones, 7 d’elles menors d’edat. La regidora d’Habitatge de Girona, Annabel Moya, ha assegurat a l’ACN que porten “mesos” negociant amb la Sareb però no han respost a cap proposta. “Ho hem fet tot, però hi seguirem treballant”, ha afegit Moya. El desnonament s’ha fixat pel 14 de desembre.

Diversos veïns del bloc de pisos del carrer de Narcís Monturiol de Girona s'han concentrat aquest dimecres al matí a les portes de l'Ajuntament de Girona. Ho feien per presentar una instància a l'Ajuntament de Girona per tal que intercedissin en el procés d'execució previst per aquest edifici de cara al dimecres de la setmana vinent, 14 de desembre. Fa un parell de mesos els veïns d'aquest bloc de pisos van rebre la notificació judicial i s'han mobilitzat per evitar que es quedin al carrer.

Una de les veïnes, Eva Pugà, ha explicat que la majoria dels veïns "fa més de deu anys" que viuen a l'edifici amb contractes de lloguer que es renoven automàticament. Ara fa un any aproximadament van rebre la notificació que l'edifici s'havia subhastat per impagament de l'empresa promotora i se l'havia quedat la Sareb. Des d'aquell moment, els veïns van deixar de pagar la mensualitat corresponent a l'espera que es regularitzés la situació. Això no ha passat i ara s'ha fixat una data per fer-los fora de casa. 

Alguns veïns des del primer moment ja van portar el cas als tribunals, però n'hi ha d'altres que no i aquests podrien perdre el pis la setmana vinent. Els veïns critiquen que la Sareb no s'hagi posat en contacte amb ells per pactar uns nous contractes de lloguer i només en alguns casos els ha demanat informes dels serveis socials per comprovar la vulnerabilitat de les famílies.

Famílies vulnerables 

En els 14 habitatges que hi ha al bloc de pisos hi viuen 35 persones i 7 d'elles són menors d'edat. També hi ha un matrimoni d'edat avançada i un d'ells té una discapacitat acreditada. Els veïns reclamen que en aquests casos s'aprovi un lloguer social. "Tots tenim feina i sempre hem pagat el que tocava", explica Eva Pugà. Per això ara no entenen que els puguin fer fora. A més, durant tot aquest temps asseguren que han seguit pagant les factures de subministraments i els impostos pertinents, a banda de les despeses comunitàries. 

L'Ajuntament de Girona fa mesos que hi treballa 

Quan falta una setmana pel desnonament, els veïns han decidit presentar una instància a l'Ajuntament de Girona perquè "l'alcaldessa i l'àrea d'Habitatge coneguin el cas", ha explicat la Claudia, una de les veïnes. Des de l'Ajuntament de Girona han assegurat a l'ACN que fa "mesos" que estan treballant en aquest cas i intenten negociar amb la Sareb lloguers socials pels veïns. La regidora d'Habitatge de Girona, Annabel Moya, ha lamentat que aquesta empresa de capital públic es comporti "igual que un fons voltor", perquè segueix "executant desnonaments". 

Des de l'Ajuntament de Girona han demanat "temps" als jutjats i a la Sareb per "acabar d'estudiar tots els casos" de famílies que hi ha en aquest bloc de pisos del barri de Sant Narcís i trobar una sortida digna per a les famílies. Moya ha avançat que hi haurà "diversos nuclis familiars que es poden acollir a la Llei d'Habitatge" i aconseguir un lloguer social. "En les dates que estem i el fred que fa, cal aturar el desnonament", ha declarat Moya. A més la regidora assegura que s'han fet "totes les accions i pressions cap a la Sareb" però que seguiran treballant fins el dimecres vinent per resoldre el cas. 

Possible cas d'estafa 

En paral·lel al procés d'execució, la comunitat de veïns està estudiant denunciar a la promotora que era propietària de l'edifici per una presumpta estafa. Segons ha anunciat la portaveu de la PAH Girona – Salt, Marta Afuera, "els contractes de lloguer no estaven registrats" i això podria suposar una estafa als veïns. De fet, la portaveu del moviment assegura que la majoria de veïns creien que amb aquests contractes de lloguer no els farien fora de casa perquè "creien que els documents eren vàlids".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona