Societat

Turisme

El Gremi d’Hotels de Barcelona demana la prohibició de les Llars Compartides

El GHB es reuneix a Kyoto amb els hotelers de 20 països més

Expressen la preocupació pel creixement de les plataformes de lloguer turístic

El Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) demana que a la ciutat es prohibeixi la modalitat de Llars Compartides, una formula d’allotjament turístic que permet que una persona llogui en el seu habitatge principal o residència efectiva habitacions a tercers per a una estada igual o inferior a 31 dies. El GHB ho ha posat damunt la taula en la primera assemblea del Global Reformbnb que s’ha fet a Kyoto, al Japó.

A la Global Reformbnb, una associació internacional formada per representants d’associacions hoteleres de 20 països, molts dels quals de la zona d’Àsia,els hotelers del món s’han posat d’acord en què cal exigir més transparència a les plataformes ‘online’ de lloguer turístic a les quals els hotelers consideren que se les hauria d’obligar a que comparteixin la identitat dels llogaters i de les persones que s’allotgen als establiments. Els hotelers veuen amb preocupació l’auge de la comercialització online pel lloguer turístic i “la manca gairebé total de regles” que ha permès el seu meteòric creixement.

El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, diu que és “fonamental continuar treballant de forma coordinada i global amb les principals destinacions de tot el món per afrontar els greus perjudicis que ocasiona la comercialització online ” i creu que cal implicar en aquesta tasca a les administracions pertinents.

El Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) no només veu amb preocupació el que signifiquen plataformes com Airbnb, que, al seu parer, han tingut “un cost social molt elevat per als ciutadans, perjudicant l’accessibilitat a l’habitatge i, propiciant l’expulsió dels veïns dels barris més turístics”, sinó que estan especialment preocupats per la modalitat creada a Catalunya coneguda com a Llars Compartides, recollida al Decret 75/2020 de Turisme de Catalunya.

“No soluciona res”

El GHB considera que aquesta modalitat “agreuja els problemes de convivència que s’han constatat els darrers anys, especialment destacats a la ciutat de Barcelona”, creuen que aquesta formula “no dona solució a una de les màximes preocupacions del sector com és l’oferta turística il·legal vinculada a l’allotjament turístic” i estan convençut que igualment “posa en perill la qualitat i l’excel·lència que han definit l’aposta turística catalana”. Per això el sector hoteler ha sol·licita “una regulació real i clara d’aquesta modalitat, amb uns paràmetres molt concrets i suficientment exigents per garantir una correcta gestió i control de la seva fiscalitat; de l’aplicació dels paràmetres de seguretat adients; de les condicions laborals i, de la capacitat inspectora” i en concret pel que fa a la ciutat de Barcelona, n’ha demanat la prohibició. “Això, no vol dir –especifica el GHB– oposar-se al lloguer convencional (llarga durada / +de 31 dies) d’aquesta modalitat a la ciutat”.

A la cimera de Kyoto i a banda del sector hoteler de 20 països molt turístics del món ’hi van sumar associacions i gremis de 35 destinacions internacionals diferents, que es van connectar de manera remota. En total, prop de 250 persones van participar en la cimera, segons informa el GHB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona