Societat

Denuncien una agressió sexual a la discoteca Waka i la difusió de les imatges

Es fa viral un vídeo en què es veu una menor de 16 anys fent una fel·lació a la pista de ball i els Mossos investiguen els fets

La consellera d’Igualtat recorda que és delicte la gravació, difusió d’imatges sense consentiment i compartir-les

Una noia de 16 anys ha denunciat una agressió sexual a la discoteca Waka Sabadell, a Sant Quirze del Vallès, i la difusió de les imatges d’un vídeo on se la veu fent una fel·lació a un noi al mig de la pista. Segons ha explicat la mare de la jove a TV3, la noia assegura que no recorda res. La menor ha presentat una denúncia davant els Mossos per agressió sexual. La policia ha obert una investigació per esclarir els fets.

El vídeo s’ha fet viral a les xarxes socials i va ser precisament quan la noia va assabentar-se de la difusió de les imatges, que ho va explicar a la família i va interposar la denúncia. Segons ha explicat la mare a TV3, la noia no recorda res del que va passar després de demanar un refresc a la barra, a partir de llavors, explica que es va quedar en blanc, com si l’haguessin drogat.

La difusió del vídeo ha portat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge , a enviar un missatge a través de les xarxes per demanar que s’aturi la difusió de les imatges i recordar que “la gravació i la difusió d’imatges sense consentiment són delictes, com també ho és compartir-les”.

El noi també presenta denúncia pel vídeo

Aquest dimecres, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que han reclamat a Twitter i a la resta de plataformes on s’han difós les imatges que retirin el vídeo de forma immediata en considerar que són imatges de “sexe explícit” per part d’una menor i que podrien qualificar-se com a “pornografia infantil”.

Elena també ha explicat que el noi a qui la menor fa una fel·lació també ha denunciat la difusió d’imatges.

Elena ha lamentat els fets i ha demanat un exercici de “reflexió” per “preservar al màxim” la identitat de la menor i evitar una “nova victimització en aquest context”. En una atenció a la premsa ha explicat que la conselleria i els Mossos han posat a la disposició de la noia els grups de suport a la víctima del cos, en coordinació amb el departament d’Igualtat i Feminismes. També ha assenyalat que se li ha ofert acompanyament i assessorament jurídic.

L’Ajuntament de Sant Quirze, indefens

La discoteca Waka acumula des de fa temps denúncies per agressions i baralles dins i fora de la discoteca. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès n’ha demanat el seu tancament diverses vegades. Precisament aquest dimecres arran d’una nova agressió sexual dins de les instal·lacions, l’Ajuntament ha emès un comunicat en què assegura sentir “absoluta indefensió” sobre la discoteca i les problemàtiques que genera i “invoca” a la Generalitat perquè que “exerceixi les seves competències perquè la discoteca Waka deixi de ser una activitat tan insegura i problemàtica, on s’hi cometen delictes d’odi, racistes i sexuals de manera continuada”.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, assegura que aquesta nova denúncia posa “de manifest que aquesta activitat recreativa és un espai fora de control on es permeten atemptats contra totes les llibertats: la llibertat i dignitat de les dones i on hi ha impunitat envers l’odi contra les minories, i on ni tan sols es compleix la normativa en l’àmbit laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona