Societat

ciutat del vaticà

Segon dia de capella ardent de Benet XVI

Des de primera hora del matí, milers de fidels esperen a la plaça de Sant Pere del Vaticà per entrar a la basílica i acomiadar-se del papa emèrit

Fins a 65.000 persones van passar dilluns

La capella ardent de Benet XVI, mort dissabte passat als 95 anys, ha obert per segon dia consecutiu avui a les set del matí, després que dilluns s’haguessin superat totes les expectatives d’afluència. Unes 65.000 persones van passar dilluns a acomiadar-se del papa emèrit abans del funeral de demà passat, quan les previsions apuntaven a 35.000.

Des de primera hora del matí, milers de fidels esperaven ja a les portes de la plaça Sant Pere del Vaticà per poder entrar a la basílica vaticana per acomiadar el teòleg alemany Joseph Ratzinger, que el 2013 va convertir-se en el papa en renunciar al pontificat en els últims sis segles.

Les restes de Benet XVI descansen sobre un cadafal de tela daurada als peus de l’altar de la Confessió i del baldaquí de Bernini, sobre el lloc en el qual segons la tradició va ser sepultat Sant Pere.

Passaven uns minuts després de les set del matí quan les portes de la basílica de Sant Pere del Vaticà s’han tornat a obrir avui i centenars de fidels que feia hores que esperaven van poder entrar a la capella que romandrà oberta fins a les set de la tarda. L’últim dia de capella ardent serà demà, mentre que Francesc celebrarà l’audiència general a l’aula Pau XI, ja que no s’ha cancel·lat cap de les activitats del pontífex argentí.

Mentrestant, el Vaticà ultima el funeral d’aquest dijous que serà oficiat per Francesc, el successor de Benet XVI al capdavant de l’Església catòlica, en la inèdita circumstància d’un papa que celebra les exèquies d’un altre papa. A causa dels seus problemes de mobilitat, previsiblement el pontífex argentí estarà acompanyat pel secretari d’Estat, el cardenal Pietro Parolin, i el degà del Col·legi Cardenalici, el cardenal Giovanni Battista Re.

No serà un funeral d’Estat, per no tractar-se d’un pontífex en actiu, tot i que comptarà amb delegacions oficials d’Itàlia i Alemany, el país natal de Benet XVI. La resta d’autoritats que hi vulgui assistir ho hauran de fer a títol personal.

Encara no ha transcendit res sobre el ritu de la litúrgia, que potser tindrà algunes variacions per la condició “d’emèrit” de Benet XVI, però algunes fonts asseguren que la voluntat de Francesc és retre homenatge al seu predecessor amb tots els honors, de manera que és probable que, per exemple, el fèretre amb les restes de Joseph Ratzinger passi per la Porta de la Mort, una de les cinc portes de la Basílica de Sant Pere que s’utilitza perquè la creuen els taüts dels pontífexs.

Després del funeral, el cos de Benet XVI serà enterrat a la cripta de la basílica, on reposen molts pontífexs. La tomba escollida per ell mateix ha estat la que en el seu dia van ocupar les restes de Joan Pau II, buida des que les seves restes van ser traslladades a una capella de la basílica de Sant Pere amb motiu de la seva beatificació el maig del 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA