Societat

CIUTAT DEL VATICÀ

Prop de 70.000 fidels s’acomiaden de Benet XVI en el segon dia de capella ardent

Unes 135.000 persones, segons el recompte de la Santa Seu, han visitat la basílica de Sant Pere, on reposen les seves restes

Dijous tindrà lloc el funeral, presidit pel papa Francesc, amb la circumstància inèdita que un pontífex celebrarà les exèquies d’un altre

La basílica de Sant Pere, on reposen les restes del pontífex emèrit Benet XVI, ha rebut aquest dimarts prop de 70.000 fidels en la segona jornada de les tres que es prolongarà la capella ardent, ha informat la gendarmeria del Vaticà.

Durant els dos primers dies de vetlla han visitat el temple unes 135.000 persones, segons el recompte de la Santa Seu, molt superior a l’afluència que va pronosticar inicialment la delegació del govern a Roma, d’uns 35.000 visitants diaris.

Només el primer dia al voltant de 65.000 fidels van anar a la capella ardent, que va obrir les portes a les nou del matí i va rebre visitants fins a les set de la tarda.

Aquest dimarts la basílica ha obert dues hores més, des de les set del matí fins a les set de la tarda, el mateix horari de dimecres, últim dia en què els fidels podran donar l’últim adéu al pontífex emèrit abans que se celebri el seu funeral, dijous 5 de gener.

Per a les exèquies, presidides pel papa Francesc dijous que ve també a la plaça de Sant Pere, s’esperava la presència diària de fins a 60.000 persones a la plaça de Sant Pere del Vaticà, segons les mateixes fonts, encara que potser ara aquestes estimacions es reviseu a l’alça.

La seguretat de la capital italiana s’ha reforçat amb motiu de la capella ardent i el funeral del pontífex emèrit Benet XVI, amb la presència de més de mil agents de les forces de l’ordre i el tancament de l’espai aeri a la plaça de Sant Pere durant el funeral, que presidirà el papa Francesc.

És una circumstància inèdita que un papa celebri les exèquies d’un altre pontífex. Encara que a causa dels problemes de mobilitat de Francesc és probable que es concelebrin amb el secretari d’Estat, el cardenal Pietro Parolin i el degà del Col·legi Cardenalici, el cardenal Giovanni Battista Re.

No serà un funeral d’Estat, perquè no es tracta d’un pontífex “regnant”, tot i que comptarà amb delegacions oficials d’Itàlia i del país natal de Ratzinger, Alemanya. Altres autoritats hi podran assistir però ho hauran de fer a títol personal.

Ja han confirmat la seva presència la reina emèrita espanyola, Sofia, i el ministre espanyol de la Presidència, Félix Bolaños, així com el president polonès, Andrzej Duda, el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i el rei Felip dels Belgues.

Després, el cos de Benet XVI serà enterrat a la cripta de la basílica de Sant Pere, on reposen altres pontífexs de la mil·lenària història de l’Església catòlica.

La tomba triada per ell mateix ha estat la que va acollir les restes de Joan Pau II, buida des que el cos d’aquest fos traslladat a una capella de la basílica de Sant Pere amb motiu de la seva beatificació el maig del 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà