Societat

Barcelona ordena sacerdot un legionari de Crist

El bisbe Vilanova ordena un polonès del Reial Monestir de Santa Isabel

El dissabte 14 de gener el bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova, va ordenar sacerdot Marcin Jablonski, de 32 anys, i membre dels Legionaris de Crist, una congregació ultracatòlica que va ser fundada pel pederasta Marcial Maciel. L’ordenació sacerdotal es va fer al monestir de Pedralbes, al costat del Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, on el nou sacerdot treballa.

Els Legionaris de Crist són una congregació ultraconservadora que va néixer el 1941 per iniciativa de Maciel, però va créixer durant el mandat del papa Joan Pau II, que la va aixoplugar i beneir. Van ser els Legionaris de Crist els que en la mort de Joan Pau II van popularitzar la petició santo súbito per fer sant aquell que els havia donat tot el poder. Però els Legionaris de Crist van caure en desgràcia amb Benet XVI, quan es van destapar els milers d’abusos sexuals comesos per Maciel contra menors durant dècades, a banda d’altres delictes.

Avui, el papa Francesc els té els ulls posats a sobre perquè els vol controlar, com està fent amb l’Opus Dei. Tot i que en diverses ocasions Francesc ha rebut sacerdots legionaris, el papa vol que aquest moviment i d’altres, també ultres, tornin al marc de l’Església catòlica i no vagin pel seu compte i amb les seves “lleis” i que se sumin al model d’Església sinodal, participativa i allunyada de la involució del Concili Vaticà II (que va ser el papat de Joan Pau II).

Marcin Jablonski va néixer el 1990 a Varsòvia, el 2009 va entrar en el noviciat dels Legionaris de Crist a Alemanya i va acabar estudiants humanitats a Salamanca. Després, va fer tres anys de Filosofia a Roma, des d’on va anar a Mèxic (ciutat del fundador), on va fer les pràctiques apostòliques. Va tornar a Roma per fer estudis de teologia i d’allà el van destinar a la seva comunitat actual: el privat Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, de Regnum Christi, on acompanya joves i adolescents.

Regnum Christi, oficialment la Federació Regnum Christi, fundada pel criminal Marcial Maciel, és una federació catòlica internacional, té tres branques consagrades, la Legió de Crist, les dones consagrades i els homes consagrats. El 1995 aquest moviment ultra es va fer càrrec de la direcció del Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, que s’havia fundat el 1946 ocupant una part del monestir de les monges clarisses.

La de Jablonski és la primera ordenació que es fa a la diòcesi de Barcelona aquest any. En tot l’any passat l’arxidiòcesi només va fer vuit ordenacions sacerdotals. Les primeres cinc les va presidir el 27 de febrer el cardenal Omella a la Sagrada Família. Van ser les dels seminaristes Sergio Adán, Alfons de Alarcón, Santiago Cellier, Pau Manent i Federico Marfil. Les altres ordenacions es van fer el 25 de setembre a la Sagrada Família. En aquest cas es van ordenar tres sacerdots: Íñigo Alonso, Jaime Moyá i Fernando Gilabert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró