Societat

El MWC va més enllà del “mòbil” i es dirigeix cap a la “tecnologia del demà”

Barcelona acollirà, del 27 de febrer al 2 de març, un reforçat i ampliat Mobile World Congress que espera recuperar i superar les xifres prepandèmia

L’esdeveniment de connectivitat considerat el més gran i influent del món, el Mobile World Congress, torna a Barcelona a la Fira Gran Via, del 27 de febrer al 2 de març. En aquesta edició, després de molts anys de ser el punt de convocatòria de la indústria mòbil, el MWC vol anar, segons els seus organitzadors, més enllà del concepte “mòbil”: “El MWC és ara un espai per alliberar la tecnologia del demà, avui. Des de Maersk fins a Vattenfall, des de l’Extreme E fins a NEC, estem en un viatge cap a tot allò digital, i caldrà que les potències superin els límits de tots els sectors per aconseguir-ho realment”, va advertir ahir el director general de Global System for Mobile Communications (GSMA), Mats Granryd, ahir en la presentació del congrés.

El lema d’aquesta edició serà Velocity i es basarà en cinc eixos: acceleració 5G, Reality+, OpenNet, FinTech i Digital Everything. “Volem garantir que el nostre contingut reflecteixi la diversitat del món on vivim”, va avançar ahir el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que hi va afegir: “Comptem amb els noms més importants de la indústria de la connectivitat i les indústries verticals adjacents, que representen negocis i mercats d’arreu del món.”

Novetats i retorns

Una de les novetats d’aquesta edició és Journey to the Future, un espai de narració immersiva que oferirà als assistents un viatge únic, vivencial i pràctic cap al futur de les solucions tecnològiques i de connectivitat. D’altra banda, la col·laboració de la GSMA amb el FC Barcelona portarà l’Sports Tomorrow Congress, que s’ubicarà per primera vegada en el MWC Barcelona, en un espai per identificar i crear noves oportunitats de negoci a través dels ecosistemes mòbils i esportius. Altres programes populars que tornen inclouen 4YFN, la plataforma centrada en empreses emergents del MWC, o el Mobile World Live Broadcast Studio. També tornen els esdeveniments de networking com ara el Beat Barcelona i el Meet & Eat L’Hospitalet.

LA XIFRA

350
milions d’euros
de benefici econòmic i 7.400 llocs de treball a temps parcial és el que s’espera que generi el MWC.

“Vaga de taxis? El MWC ha tornat”

Es preveu que el MWC reuneixi aquest any més de 2.000 expositors al recinte de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, i s’espera que deixi un impacte econòmic d’almenys 350 milions d’euros a la ciutat. Segons el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, aquest és un càlcul fet segons la previsió de rebre 80.000 visitants, una xifra que probablement se superarà, calcula. Hoffman va pronosticar que serà una edició que presentarà xifres semblants a les edicions prèvies a la pandèmia i va avançar que es recuperaran bona part dels visitants xinesos.

Sobre una possible vaga de taxistes, Hoffman confia que s’arribi a un acord abans del MWC. “Vaga de taxis? Suposo que significa que el Mobile ha tornat”, va ironitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena