Societat

tercer sector

39 entitats d’Església atenen els més vulnerables a Barcelona

L’Arxidiòcesi ha presentat aquest matí la primera edició del Directori d’entitats d’acció social

L’Església de Barcelona ha presentat aquest matí la primera edició del Directori d’entitats d’acció social de la diòcesi de Barcelona, la informació d’un total de 39 entitats religioses o que depenen del bisbat, entre les que hi ha Arrels, que atén persones sense sostre, l’associació Rauxa, que treballa amb aturats de llarga durada, el Centre d’Acollida Assís, també dedicada a les persones sense llar, el Centre Obert Rialles, de la Fundació Champagnat, que enfoca la seva feina en joves que estan a l’atur i també a les presons, el Club Futbol Sala Centre Compartir, que es dedica als joves, la Fundació Migra Studium, d’atenció als migrants, etc. I, per suposat, Càritas.

Es tracta d’una guia amb informació útil pels possibles usuaris d’aquests serveis que ofereixen aquestes quaranta d’entitats integrades per professionals i voluntaris que treballen per millorar les condicions de vida de persones vulnerables i en risc o situació d’exclusió social. Moltes de les entitats son molt conegudes pel gran públic però també n’hi ha de molt discretes, que molta gent ni tan sols sap que pertanyen a l’Església. Aquestes 39 entitats de l’Església de Barcelona treballen amb molt i diverses problemàtiques socials i atenen des de les persones sense llar, a prostitutes, passant per drogodependents, víctimes de la violència domèstica, discapacitats, persones que estan a les presons, joves vulnerables, etc.

“Tenim el goig de poder compartir el treball que podem fer com Església a favor de les persones que viuen en situacions difícils o de vulnerabilitat”, ha afirmat el bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova. Segons el prelat “aquest dossier té com a finalitat donar a conèixer el servei que es dona i al mateix temps fer-ne possible la difusió”.

Al directori hi ha les dades bàsiques de cada entitat, la xifra de persones que atén, on està situada, qui s’hi pot dirigir i, entre altres coses, una mica la seva història. Es pot consultar al web de l’Església de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona