Societat

L’Ajuntament de Girona i la Diputació intercanvien l’antiga seu de la UNED per un terreny municipal de Montilivi

El consistori estudiarà els usos que ha de tenir l’immoble del Barri Vell, que a l’hivern dona aixopluc als sensesostre

L’Ajuntament de Girona i la Diputació han acordat intercanviar-se la titularitat de l’antiga seu de la UNED per un terreny municipal de Montilivi. L’acord tanca setmanes de converses entre les dues administracions. Ara, el consistori estudiarà els uso que ha de tenir l’immoble del Barri Vell, que actualment es fa servir per acollir els sensesostre durant els mesos d’hivern. L’alcaldessa subratlla que tenir la titularitat de l’antic edifici de la UNED permetrà, per exemple, “donar sortida a les necessitats que es generaran amb les obres de la segona fase del Modern”. El president de la Diputació, Miquel Noguer, per la seva banda, diu que el terreny de Montilivi permetrà “cobrir el dèficit d’espais propis” que té l’ens supramunicipal.

L’antiga seu de la UNED, de principis del segle XX i una superfície total construïda de 770 metres quadrats, està situada al Barri Vell (al carrer de Sant Josep, número 14). L’edifici es troba a tocar de l’antic cinema Modern. De fet, fins ara, l’Ajuntament tenia cedit aquest immoble per un termini de 25 anys, després que la Diputació ho aprovés per ple al maig del 2018, amb l’objectiu que es destinés a entitats ciutadanes. Actualment, l’Ajuntament el fa servir per dur a terme el pla de fred destinat a les persones sense llar.

Ara, mitjançant una mutació demanial, s’ha optat per fer un pas més. “D’aquesta manera, l’Ajuntament evitarà les dificultats administratives que comporta realitzar obres en una finca de propietat aliena i agilitzarà les actuacions que ja volia portar-hi a terme”, destaca el consistori. Això inclou unes obres al subsòl, que permetran dotar d’una sortida d’emergència a l’edifici confrontant de l’antic cinema Modern i desenvolupar-hi la segona fase de les obres de reforma.

“Tenir la titularitat de l’edifici ens permetrà treballar en diverses línies: la primera, donar sortida a les necessitats que se’ns generaran amb les obres de la segona fase d’El Modern i els seus usos posteriors. La segona, disposar d’un nou equipament públic per a la ciutat. I la tercera, continuar dinamitzant aquest sector del Barri Vell, agrupant-se amb La Mercè, el Teatre, El Modern, les Beates i el propi Ajuntament”, destaca l’alcaldessa, Marta Madrenas. I subratlla: “Un cop en tenim la titularitat, el següent pas serà acordar a quins usos destinarem aquest espai, que ofereix moltes possibilitats de futur”.

La cessió de la titularitat de l’antiga seu de la UNED permetrà, al seu torn, que la Diputació de Girona rebi la cessió d’un terreny proper al paratge de la Font de l’Abella, al barri de Montilivi de Girona, per a usos administratius.

“Es tracta d’una operació molt positiva per a totes dues parts”, diu el president de la Diputació, Miquel Noguer. “Per una banda, l’Ajuntament podrà agilitzar molts tràmits en un edifici que ja fa temps que està utilitzant i, per l’altra, la Diputació obtindrà un terreny que li pot permetre, en un futur, cobrir el dèficit d’espais propis que tenim, com a conseqüència del nostre creixement en tots els àmbits”, afegeix.

La UNED va començar a fer classes a Girona el gener de 1976, si bé no es va traslladar al cor del Barri Vell fins al 1987. Quan la UNED es va desplaçar a la Coma Cros de Salt, durant el curs 2012/2013, l’edifici va quedar totalment en desús fins que se’n va acordar la cessió d’usos a l’Ajuntament de Girona, fa gairebé cinc anys .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona