Societat

Denuncien la “discriminació” de les agents de la Guàrdia Urbana per usar pantalons masculins

El sindicat CSIF alerta que la indumentària afecta la “mobilitat i operativitat” de les agents i reclama roba homologada per a dones

Han denunciat el tema a Inspecció de Treball

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat la “discriminació” que pateixen les 560 agents dones que hi ha a la Guàrdia Urbana de Barcelona per haver de treballar amb pantalons de tallatge masculí. El sindicat assegura que és una situació que s’arrossega des de fa més de dos anys i que afecta la “mobilitat i operativitat” de les policies. I explica que les dones policies es veuen obligades a adaptar-se aquesta peça de roba o a comprar-se una que s’ajusti a les seves necessitats, la qual cosa les obliga, segons tenen quantificat, s a assumir una despesa de prop de 90 euros. Per tot plegat, reclamen a l’equip de govern que doti les dones del cos de pantalons “homologats” per a dona.

Així ho han fet públic avui a través d’un comunicat de premsa en què asseguren que ja han informat d’aquesta situació al màxim responsable del departament de Riscos Laborals, Pere Luque, i també han presentat una denúncia davant Inspecció de Treball.

Les 560 agents que pateixen aquest problema amb la indumentària representen el 16,6% de la plantilla de la Guàrdia Urbana, g que té 3.360 efectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia