Societat

El turisme a Catalunya supera les dades prepandèmia

Les pernoctacions pujaran per Setmana Santa un 23% i la despesa dels visitants, un 5%

El saló del turisme B-Travel obre aquest divendres a Montjuïc

Catalunya superarà aquesta Setmana Santa les xifres de turisme que hi havia abans de la pandèmia, el 2019. La directora general de Turisme, Marta Domènech, ha assegurat aquest matí, en la roda de premsa de la presentació del saló B-Travel, que es preveu que aquestes properes vacances de Setmana Santa a Catalunya es facin quasi 2,8 milions de pernoctacions, xifra que, si s’acaba confirmant, suposarà un 23% més de les pernoctacions de la Setmana Santa del 2019.

Domènech ha explicat que el turisme a Catalunya el faran, sobretot, catalans, un 50%, en segon lloc, ciutadans de l’Estat espanyo, i en tercer lloc estrangers, principalment francesos i alemanys. S’espera que facin turisme dintre del país uns 500.000 catalans i uns 200.000 residents d’altres llocs de l’Estat. Pel que fa als estrangers que vindran, s’ha calculat que 70.000 seran francesos.

“La recuperació serà un fet aquest 2023”, ha assegurat Domènech, que ha explicat que, per zones, les més visitades aquestes pròximes vacances seran la Costa Brava, la Costa Daurada, la Costa de Barcelona i el Pirineu.

La despesa que es calcula son uns 260 milions, un 5% més que el 2022 i una mica menys de la que es va fer el 2019. Això seria per culpa de la inflació i, per tant, la contenció dels turistes.

Aquestes previsions les ha posat damunt la taula la direcció general de turisme aquest matí durant la presentació del B-Travel, el saló del turisme de Fira de Barcelona que obrirà les seves portes el divendres i les tancarà el diumenge, temps en què s’espera que hi passin més de 30.000 persones.

“Amb aquest saló arrenca la campanya turística tant per a viatgers com per a professionals”, ha explicat el president del saló, Martí Sarrate, que ha assegurat que el saló “és una cita imprescindible per al sector turístic, a l’estar destinat al consumidor final, que pot contractar aquí els seus viatges i vacances”.

En aquest saló, que ocuparà el pavelló 8 de la Fira de Barcelona a Montjuïc, s’hi podrà veure l’oferta de 120 expositors. Hi ha totes les comunitats autònomes representades, desenes d’agències de viatges i països i, pel que fa a Catalunya, el plat fort, hi ha tots els patronats de turisme, cada un dels quals explicarà visites i excursions que es poden fer en els diferents indrets del país. Martí Sarrate explica que arran de la pandèmia “molts catalans van descobrir paratges de Catalunya que no coneixien” i és així com el turisme interior està creixent.

A banda dels estands dels expositors i conferències, un dels sectors que té més èxit d’aquest saló del turisme és la zona que es diu B-Delicious, un espai enogastronòmic que aquest any presenta el nou Rock the World, una zona on es combinarà la música i les actuacions en directe amb la gastronomia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona