Societat

Multen dos homes i una dona per arrencar pancartes en suport als líders de l’1-O a Bescanó

El jutjat de Girona els condemna per un delicte lleu de danys i els obliga a pagar 400 euros a l’ANC, Òmnium i l’Ateneu Republicà del poble

El jutjat de Girona ha imposat una multa de 180 euros a dos homes i una dona que van arrencar pancartes en suport als líders independentistes presos a Bescanó. Segons informa l’ACN, els fets es van tenir lloc durant la matinada del 7 de novembre del 2021. Mentre ella els gravava, els dos homes van fer servir una perxa per estrebar quatre pancartes que penjaven d’una estructura metàl·lica situada a l’entrada del poble, al costat de la carretera N-141. Ara, la sentència recull que el grup va actuar “amb ànim de danyar” les lones, i els condemna per un delicte lleu. Pel que fa en matèria de responsabilitat civil, els obliga a indemnitzar amb 400 euros (que era el valor de les pancartes) a l’ANC, Òmnium Cultural i a l’Ateneu Republicà de Bescanó.

D’aquestes quatre pancartes, les entitats en van poder recuperar tres: una estripada del tot i les altres trencades. A l’hora d’identificar-los, va ser clau un vídeo que van aportar l’ANC, Òmnium i l’Ateneu Republicà, on es veia com els dos homes es dedicaven a arrencar les pancartes mentre la dona els gravava.

Al judici, dels tres acusats tan sols se’n va presentar un. L’investigat va admetre haver arrencat les pancartes en suport als líders de l’1-O i, segons recull la sentència, va justificar l’acció “en el dret que l’empara com a espanyol de netejar tots els espais públics de propaganda de caràcter colpista”. A més, també va declarar que la seva intenció era llançar-les en un contenidor de reciclatge.

De fet, les de Bescanó no van ser les úniques lones en suport als líders independentistes presos que el grup va endur-se. Perquè segons va declarar un mosso d’esquadra al judici, quan els agents els van aturar i els van registrar el vehicle, a dins hi van trobar “nombroses pancartes” similars.

Multa de 180 euros

El jutjat d’instrucció 3 conclou que els fets s’emmarquen dins un delicte lleu de danys, però no de furt, perquè no s’ha acreditat que els investigats cometessin “un acte d’apoderament sobre els béns aliens”. Pel delicte de danys, la sentència condemna cadascun dels tres denunciats a pagar 180 euros de multa.

En matèria de responsabilitat civil, el jutjat els imposa una indemnització de 400 euros, que era el valor de les pancartes que van arrencar de Bescanó, i que hauran de pagar de manera solidària. D’aquesta quantitat, hauran d’abonar 200 euros a l’Ateneu Republicà del municipi i 100 més a cadascuna de les altres dues entitats (l’ANC i Òmnium Cultural).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT