Societat

societat

L’èxit del nou format del Fòrum Gastronòmic Girona es repetirà a la propera edició

Els germans Torres, Rodrigo de la Calle, Maria José Sanromán i les startup han protagonitzat l’última jornada per a professionals

El Fòrum Gastronòmic Girona tanca la novena edició amb un balanç “molt exitós”. Enguany, el certamen ha implementat un nou format que ha separant les activitats adreçades al públic final de les dirigides específicament al sector professional. D’aquesta manera, la primera part del certamen, el Fòrum Ciutat, es va celebrar durant el cap de setmana a la Plaça Catalunya, amb milers de persones que van visitar la mostra gratuïta a l’aire lliure, amb “un nivell alt de satisfacció entre els expositors, i amb molta afluència a les sessions demostratives”.

Per altra banda, avui ha conclòs la segona part del programa, amb la celebració del Fòrum Gastronòmic, que durant dos dies ha portat una multitud de professionals a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, amb una clara mirada internacional i amb la participació de destacats xefs de França, Alemanya i Itàlia.

Han estat dos dies amb una zona d’expositors amb més de 130 empreses del sector, i una programació que ha comptat amb més d’una cinquantena de ponències de tast, monogràfics, demostracions, concursos i diàlegs entre professionals de la cuina i la sala. D’entre les ponències de la darrera jornada, destaquen la participació de Mateu Casañas i el seu equip del Compartir, la dels premiats germans Torres, la nova línia de begudes del Celler de Can Roca i la presentació de la Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració.

Premi a la millor ‘startup’

En paral·lel, a l’espai de debats del Fòrum avui s’hi ha tractat el món de les ‘startup’ gastronòmiques. En aquest àmbit, Mycheftool ha guanyat el premi a la millor companyia innovadora del Fòrum Gastronòmic 2023.

D’aquesta manera, l’empresa fundada pels gironins Adrià Bosch i Xevi Garriga, es basa en un ecosistema digital que inclou tot el que un restaurant necessita per la seva gestió, connectat amb el sistema de pagament i de proveïdors. El premi ha estat un xec de 2.000 euros i s’ha organitzat en col·laboració amb CaixaBank i la Cambra de Comerç de Girona.

Aposta per la formació

El Fòrum també posa el focus en l’àmbit formatiu, per buscar la professionalització del sector des de la primera baula de la cadena. Així, una de les activitats més destacades serà la gran final del concurs El Gran Banquet, promogut per Can Garús i el propi Fòrum Gastronòmic Girona, que es farà demà a les instal·lacions de l’Escola d’Hostaleria de Girona.

Per altra banda, per tal d’oferir experiències gastronòmiques úniques durant tot l’any, s’ha creat el Fòrum Gastronòmic 360, que tindrà la propera posada en escena a la tardor per abordar amb els millors professionals el talent a la cuina i a la sala, així com els principals reptes del sector gastronòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Interns d’un centre de justícia de Lleida pinten els seus somnis en un mural

Lleida

’Lo Caragolasso’ posa en marxa l’Aplec del Caragol de Lleida

barcelona

La pacient ingressada al País Basc té malària i no èbola

barcelona
el temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Jornades amb pocs canvis

Barcelona

Fins a 20 km de retencions a l’AP-7, tallada en sentit nord per l’incendi d’un camió a Vilobí d’Onyar

barcelona / Girona

Denuncien que el Primavera Sound cobra els periodistes per acreditar-se

barcelona

Crida als pagesos perquè llaurin tots els camps per prevenir incendis

LLEIDA

Un miner va alertar que havia caigut una pedra de 20 quilos hores abans de l’accident mortal a Súria

barcelona

Territori posa en marxa una nova línia de bus entre Figueres i el centre Logis Empordà

FIGUERES