Societat

Alerta per la troballa de croquetes amb agulles, claus i verí contra gossos en parcs de Barcelona

L’Ajuntament ha detectat la presència d’aquests “esquers maliciosos” en sis punts del districte de Sant Andreu

El consistori enviarà un butlletí informatiu als propietaris de gossos

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra estan investigant la presència d’“esquers maliciosos”, format per trossos de carn, com croquetes i salsitxes, que amb claus, agulles o verí, en diversos parcs del districte barceloní de Sant Andreu i que han causat ferides com a mínim a un gos i possiblement la mort a un altre des de principis d’any.

Així ho ha explicat el tinent d’alcaldia de Prevenció, Albert Batlle, a la comissió de Presidència i Seguretat de l’Ajuntament, en què Junts ha demanat informació sobre el tema i en què s’ha aprovat per unanimitat la proposta d’ ERC d’activar “immediatament” el protocol d’actuació previst per a aquests casos. També s’ha demanat la presència d’agents de paisà de la Guàrdia Urbana per detectar i aturar les persones que han comès aquests delictes penats fins a 18 mesos de presó.

La Guàrdia Urbana va tenir coneixement per primer cop de la presència d’aquests “esquers maliciosos” el 3 de gener passat. L’entitat Espai Gos ha comprovat la presència d’aquests esquers en sis espais del districte de Sant Andreu: els parcs de Pegaso i Antoni Santiburcio, els carrers de Sao Paulo, Roina i Peronella i el recinte de la Fabra i Coats.

Batlle ha explicat que la Guàrdia Urbana només ha rebut una denúncia, que ara els Mossos d’Esquadra estan investigant, pel cas d’un gos que hauria ingerit una agulla al parc de La Maquinista, i que va sobreviure i està en bon estat de salut.

El tinent d’alcalde ha fet una crida a la ciutadania a denunciar la presència d’aquests esquers “amb proves” i els casos de gossos que hagin patit episodis compatibles amb enverinament “amb informes veterinaris”.

Batlle ha explicat que la policia de barri del districte de Sant Andreu està investigant tres casos més encara que no s’han presentat denúncies, un d’ells el d’un gos “mort presumiblement per intoxicació”.

Entre les mesures preventives, ha destacat el reforçament de la presència de policia uniformada i de la unitat canina de la Guàrdia Urbana i la difusió d’un butlletí informatiu entre els tenidors d’animals en col·laboració amb la plataforma Espai Gos, l’Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona i el Col·legi de Veterinaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA