Societat

Biden declara l’oest del Mississipí zona catastròfica

El president dels Estats Units posa els fons federals a disposició dels afectats pel tornado, que va devastar la zona divendres passat

Els pronòstics meteorològics anuncien noves tempestes

El president dels Estats Units, Joe Biden, va declarar ahir “zona catastròfica” els comtats afectats pels tornados que es van produir divendres passat a l’oest de l’estat de Mississipí, al sud del país, que van acabar amb la vida de com a mínim 25 persones, segons recull l’agència EFE.

Biden va posar els fons federals a disposició de les persones afectades dels comtats de Carroll, Humphreys, Monroe i Sharkey, els més danyats pel fenomen meteorològic, que va produir una destrucció devastadora, arrasant pobles sencers, infraestructures i que ha deixat milers de persones sense llar.

El Servei Meteorològic nacional va alertar de que hi havia un risc elevat de tempestes fortes ahir, diumenge, en àrees de l’Est de Louisiana i al sud dels estats de Mississipí i Alabama, on va haver-hi també una víctima.

El pronòstic d’ahir apuntava que l’amenaça més gran era la calamarsa, tot i que no es descartava que també poguessin haver forts vents i la formació de nous tornados, tot i que, com apuntava el Servei Meteorològic de Mississipí, no s’esperava que aquests es formessin a la mateixa zona, sinó més aviat cap al sud de l’Estat.

Ajut per a la recuperació

Biden va ordenar ajut federal per complementar els esforços de recuperació de les zones afectades que es traduiran en subvencions per a habitatges temporals i reparacions de les llars, crèdits a baix cost per cobrir pèrdues de propietat no assegurades i altres programes per ajudar les persones i propietaris de negocis a recuperar-se dels efectes del desastre.

El governador de Mississipí, el republicà Tate Reeves, que va visitar dissabte la zona afectada pel tornado, va agrair Biden el suport federal, ja que amb ell “reconèix la gravetat dels danys, aprovant amb rapidesa la declaració de zona catastròfica”.

Segons l’última actualització, fins ahir la tarda el tornado havia produït 25 morts i dotzenes de ferits a l’oest de l’estat de Mississipí. El departament de Seguretat Pública d’aquest estat va fer saber ahir que està rebent donacions i demana que se’l facin arribar productes com bàsics, com ara aigua embotellada, aliments enllaunats i productes de paper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona