Societat

Un informe que recull dades i no “percepcions”

Bonet creu que les “fatalitats” repercuteixen en la percepció de la ciutat, dada que no es recull en l’informe

Entre els 34 indicadors que analitza l’informe destaca l’activitat econòmica, la qualitat de vida i la cohesió social, el mercat laboral i la formació, la societat del coneixement, el turisme i els preus i els costos. En aquesta darrer àmbit revela que el cost de la vida s’ha encarit a Barcelona el 2022, sense afectar –diu l’informe– la seva competitivitat entre les principals ciutats europees. En la darrera dècada la ciutat ha mantingut una posició molt estable en el rànquing europeu i s’ha situat entre la catorzena i la dissetena posició (Mercer Human Resource Consulting). D’altra banda, el preu del lloguer d’oficines s’ha mantingut i se situa a la franja baixa entre les principals ciutats europees l’any 2022 (Cushman&Wakefield).

La responsable del departament d’Estudis i Gerència d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Àngels Santigosa, i la directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Barcelona, Carme Poveda, van assegurar ahir, en la presentació de l’informe, que els indicadors demostren “la fortalesa” de la marca Barcelona en un context de crisi econòmica sense precedents.

Interrogades sobre el fet que la percepció a la ciutat pot no ser tan optimista com es desprèn de les valoracions de l’informe, les dues representants van coincidir a assenyalar que aquest ha estat elaborat a partir d’indicadors externs i objectius obtinguts de diferents fonts especialitzades.

En el mateix sentit es va expressar la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Laia Bonet: “Els indicadors ens ofereixen la realitat de la ciutat. Evidentment, en les percepcions és molt difícil ubicar-hi xifres. La percepció és variable”, va dir. Per part seva, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, va assenyalar que el conjunt d’indicadors recollits en l’informe “confirma la resiliència de la ciutat en moments tan difícils com la pandèmia i la competitivitat general”.

LA FRASE

Els indicadors ofereixen la realitat més enllà de les percepcions. La percepció és variable
Laia Bonet
tinentA d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries