Societat

Mascanada6 de Sant Feliu reforça l’aposta cultural amb una segona jornada creativa

El moviment cultural guixolenc celebra el seu dia, als Jardins Juli Garreta, com a gran aparador del seu potencial per ajudar a transformar culturalment la ciutat

El moviment cultural Mascanada6 - Conreu i Difusió de la Creativitat de Sant Feliu de Guíxols celebra aquest dissabte, 1 d’abril, la segona jornada M6 . L’acte vol ser novament un gran aparador per mostrar el potencial cultural d’aquest moviment com a eina de dinamització al servei de la ciutat. Jordi Ferrando, vicepresident, explica que Mascanada6 vol “sumar visions i interessos per a la millora de les condicions de persones i entitats vinculades amb les arts, la cultura, l’educació i el sentit més ampli del que significa la paraula creativitat”.

Dia M6

Als Jardins Juli Garret, i durant tot el dia, es vol generar un marc d’intercanvi de propostes i, molt especialment donar a conèixer aquest moviment popular i cultural. Per això és duran a terme intercanvi de llibres, concerts de talents d’alumnes de l’IES Sant Elm, tallers de fibres vegetals i escultures i geometri o , fer música amb app’s, entre altres activitats. L’escriptora i Miss Rissa, parlarà de llibres, també se celebrarà o una cercavila amb els gegants i capgrossos i tindrà lloc un dinar amb Paella&Song, una fusió de cuina i música.

El projecte

El projecte Mascanada6 sorgeix a partir del nom i número del carrer on hi ha ubicada l’antiga fàbrica de la indústria surera Ferrer i Cia; posteriorment, el 1935, censada a nom d’Enric Rosselló i Vila, més tard, Hijos de E. Rosselló Vila SL, i anys després, i fins a la dècada dels vuitanta, Ileco. Aquest moviment, i segons Jordi Ferrando, amb un gran nombre d’actes programats i celebrats, neix amb la voluntat clara de ser ; per això dotze punts, a manera de decàleg , sintetitzen els seus objectius. Entre aquests: oferir serveis tècnics per tal d’aportar millores en el paisatge i espai urbà i en l’oferta d’activitats; complementar l’oferta educativa per assegurar un futur vinculat i desenvolupat en l’entorn creatiu o afavorir la creació d’una nova economia local basada en la creativitat, les arts i la cultura.

Un mural per la ciutat

Una de les moltes activitats que ha impulsat Mascanada6 ha estat la realització d’un nou mural a la paret del pavelló municipal La Corxera. Al 2018, Marina Capdevila hi va pintar per primera vegada un mural, en el marc del festival humorístic Singlot. Finalment, i d després de dues setmanes de votació, la paleta de colors més votada, amb un 69% i 600 vots, va ser la de colors sòlids. Amb aquest petit procés participatiu, la gent de Sant Feliu va poder formar part de la tria dels colors i definir el nou mural dels pròxims anys. L’artista Musclu va donar forma i color al nou mural artístic, amb l’ajuda de Leandro Flores Pérez i Sergio Martínez “Mimo”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia