Societat

Barcelona homenatja Oriol Bohigas

L’Ajuntament ha afegit aquest dissabte el nom de l’arquitecte al passeig Marítim de la Barceloneta

Passeig Marítim de la Barceloneta-Oriol Bohigas. Aquest és el nom amb el qual l’Ajuntament de Barcelona ha rebatejat el passeig marítim en el tram que va entre la plaça del Mar i el carrer de la Marina en homenatge a l’urbanista i un dels artífexs de l’obertura al mar de la capital catalana. La Ponència de Nomenclàtor de Barcelona va aprovar el canvi de denominació fa prop d’un any, el març del 2022, per reconèixer la figura de Bohigas.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de canvi de nom, acompanyada pel tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, entre altres membres del govern municipal, a més de la presència de familiars de l’arquitecte. També ha intervingut l’escriptor Eduardo Mendoza, que ha glossat la figura de Bohigas.

Oriol Bohigas, que va ser delegat i regidor d’Urbanisme i Cultura de Barcelona, va rebre diversos reconeixements per la seva obra, entre ells un premi FAD pel disseny del Port Olímpic, segons detalla l’agència EFE. Nascut a Barcelona el 1925, el 1943 va ingressar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, on es va graduar el 1951 i, el 1963, va aconseguir el títol de Doctor Arquitecte.

També va ser membre fundador del grup editorial Edicions 62 i president de la Fundació Joan Miró. A més, durant vuit anys va ser president de l’Ateneu Barcelonès, durant el qual es va dur a terme la restauració i millora de l’edifici i de la seva biblioteca.

Bohigas és Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la Ciutat de Barcelona i Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional.

El 2008, va rebre el Premi Nacional d’Arquitectura i, el 2011, va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Professional i Artística de la Generalitat.

Entre les obres de l’estudi de Bohigas (MBM Arquitectes) més recents a Barcelona hi ha l’estació de Metro de Liceu, l’edifici d’oficines d’RBA Editors, la Vila Olímpica i el Port Olímpic de Barcelona, o l’edifici del Disseny HUB de Glòries



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona