Societat

societat

El símbol és l’escudella però els catalans prefereixen l’arròs

Arrossos i paella són els plats que més venen de gust als majors de 50 anys mentre els joves trien la pasta i la fideuada

El 49% simpatitza amb el Barça però el 35% amb cap equip

Els catalans reconeixen l’escudella, els fesols amb llonganissa (mongetes amb botifarra) o el pa amb tomaca com els plats més representatius de la cuina del país però, a l’hora d’entaular-se, prefereixen menjar arrossos i paella, sobretot els majors de 50 anys perquè els més joves d’aquesta edat trien pasta i fideuada com a primera opció. Així ho apunta l’enquesta del nou Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat.

Els arrossos i la paella s’imposen com a menjar preferit de la població perquè, a més de ser la prioritat dels catalans de més de 50 anys, també és la segona opció preferida de joves i adults d’entre 25 i 49 anys. Entre els resultats curiosos de l’enquesta hi ha, per exemple, que els catalans ja consideren els calçots una de les menges més representatives del país. Tot i que la calçotada no era fa vint anys un menjar tradicional fora de la zona d’influència de Valls i l’Alt Camp, la resposta dels enquestats confirma l’expansió d’aquesta tradició culinària als restaurants d’arreu del país.

El Barça és l’equip de futbol que desperta més simpatia entre els catalans –un 49% s’hi identifiquen mentre només un 8% ho fa pel Real Madrid, un 2% per l’Espanyol i un 1% pel Girona. Ara bé, l’enquesta també evidencia que el 35% dels consultats no simpatitza amb cap equip de futbol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva