Societat

Cap detenció per les 156 denúncies de punxades en locals d’oci del 2022

El conseller Elena ha assegurat que cap d’elles es va poder relacionar delicte d’agressió o abús sexual, ni tampoc amb robatoris

De les 156 denúncies per punxades en discoteques i locals d’oci que es van registrar el 2022 –122 entre juny i agost–, sobretot en zones turístiques com Lloret o Barcelona, van acabar amb una detenció dels Mossos d’Esquadra. Així ho ha assegurat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, responent a una pregunta que ha presentat el diputat no adscrit Antonio Gallego, afirmant que cap de les denúncies s’han pogut vincular a un posterior delicte d’agressió o abús sexual, ni tampoc a robatoris.

En la resposta d’Elena a la que ha tingut accés l’ACN explica que la policia catalana sí que va denunciar dues persones relacionades amb aquests fets que van acabar imputades per un delicte lleu de lesions. La primera denuncia que es va rebre va ser del 4 de juny i des d’aleshores van emprendre tot un seguit d’accions per valorar la possible relació d’aquesta pràctica amb delictes de caràcter sexual o patrimonial i evitar que aquests poguessin acabant-se duent a terme. També assegura que es va impulsar el Pla d’acció contra les violències sexuals en entorns d’oci , sobretot en zones turístiques, i es van crear serveis planificats específics. També es va fer un seguiment i anàlisi continuat del fenomen i es van recopilar totes les dades relatives al mateix per poder-lo descriure detalladament, detectar amb facilitat qualsevol canvi i apuntar, en cas que fos necessari, els perfils de les víctimes i els autors.

Elena també ha explicat que la policia catalana també va fer consultes a altres països europeus per saber si tenien constància de fets similars. Aquestes indagacions van revelar que les punxades s’havien popularitzat en altres indrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona