Societat

Estat espanyol

El rei emèrit tindria una filla secreta, segons ‘El Confidencial’

Va ser el fruit d’una “relació extramatrimonial” de Joan Carles I amb una aristòcrata

La suposada germana de l’actual monarca no hauria reclamat mai drets successoris

El rei d’Espanya, Felip VI, té una tercera germana, segons una investigació de José María Olmo i David Fernández que avui avança El Confidencial.

Els dos periodistes asseguren que el pare de l’actual monarca, Joan Carles I, va tenir una filla “a finals dels setanta, principis dels vuitanta”. Per tant, seria la filla més jove del monarca després de les infantes Elena (1963), Cristina (1965) i el rei Felip (1968).

El seu naixement, afirmen, va ser fruit d’una “relació extramatrimonial amb una aristòcrata lleugerament més gran que ell”. La informació no detalla qui era aquesta amant i només revela el nom de pila de la suposada filla, Alejandra, però no els seus cognoms.

La quarta filla del rei emèrit s’hauria criat sense saber qui era en realitat el seu pare biològic i quan finalment ho va descobrir, va optar per continuar la seva vida com si no en tingués coneixement, d’acord amb els dos periodistes, que inclouen aquesta informació al llibre King Corp., el imperio nunca contado de Juan Carlos I. L’ aristòcrata, que ha format la seva pròpia i té un fill, mai hauria “reclamat cap mena de dret successori”.

A l’avançament que en fan avui a El Confidencial expliquen que Joan Carles I va arribar a tenir por que el seu fill s’enamorés de la seva mitja germana quan era jove. Aquest seria un dels motius que va propiciar un “discret apropament” a la noia, a la qual va intentar “compensar la manca de reconeixement oficial amb afecte i altres mostres de generositat”.

Segons els periodistes, l’existència de la quarta filla del rei emèrit va arribar a ser un “secret a veus” entre les elits de l’Estat, però el secret es va mantenir curosament de cara a la opinió pública per preservar “la estabilitat institucional”.

Olmo i Fernandez afirmen que tres fonts diferents els han confirmat l’origen d’Alejandra: una examant de Joan Carles I, un empresari amic seu i un antiga parella de la noia. De la seva banda, fonts de la Casa del Rei han assegurat a l’agència EFE “no tenir cap coneixement” d’aquest afer.

La revelació de l’existència d’una quarta filla de l’emèrit ha planat sobre el ple en curs al Congrés. Diputats de diferents partits han evitat la qüestió amb l’argument que és un afer que afecta la vida privada del monarca, però algunes formacions, com Unides Podem o la CUP, han tornat a exigir explicacions sobre el patrimoni del rei emèrit a l’estranger.

Segons els periodistes del Confidencial, un dels motius que haurien alimentat el “desmesurat interès pels diners” del pare de l’actual rei hauria estat precisament l’aspiració a deixar “recursos econòmics suficients” no només per a Felip VI i les infantes sinó que “necessitava acumular patrimoni per a aquesta quarta filla i la resta de persones que formaven part del revers de la seva biografia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries